Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ / ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ


Καταγγελία Σοκ..!!!!
Πολλές φορές ήμασταν αυτοί που αναδείξαμε πρώτοι τις άγριες και βάναυσες επιθέσεις των «ανθρώπων» σε αδέσποτα ζώα και τα έχουμε καταγγείλει και με υπέρμετρο ζήλο.

Τα ζώα και πόσο μάλλον τα σκυλιά είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου και εχει αποδειχθεί περίτρανα πολλές φορές..!
Σήμερα όμως έρχεται στην επιφάνεια και σε αποκλειστικότητα μας τα κρούσματα με την αντίθετη πορεία..
Καταγγελίες φτάνουν στα μηνύματά μας για πολλαπλά κρούσματα επιθέσεων αδέσποτων αγριόσκυλων, όπως φαίνεται, σε πολίτες της Σπάρτης μέσα σε κεντρικούς δρόμους. Οι απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας μιλάνε για 3 τουλάχιστον κρούσματα που έχουν νοσηλευτεί και στο Νοσοκομείο Σπάρτης με αρκετά σοβαρά τραύματα.
Το ρεπορτάζ μιλά για ένα μαύρο σωματώδες σκυλί το οποίο είναι και ο αρχηγός της αγέλης μαζί με ένα λευκό με βούλες ενώ μαζί τους φτάνουν και άλλα πιο μικρά συμπληρώνοντας μια αγέλη 6-7 σκυλιών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες το τελευταίο περιστατικό ήταν πριν από λίγες ημέρες όταν 30χρονη γυναίκα τελειώνοντας την δουλειά της και την βάρδιά της λίγο πριν φτάσει στην είσοδο του σπιτιού της στο Νέο Κόσμο 6-7 σκυλιά της έκαναν άγρια επίθεση με αποτέλεσμα να της πλήξουν σοβαρότατα τραύματα σε όλο της το σώμα και κυρίως στα πόδια.
Η νεαρή κάλεσε απεγνωσμένα βοήθεια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Εκεί της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και χρειάστηκαν πολλαπλά ράμματα για να επουλωθούν εν μέρει οι πληγές.
Όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες σε αποκλειστικότητα του report24 τα τραύματα είναι σοβαρότατα με βαθιές πληγές και σε μερικά από αυτά ίσως χρειαστούν και πλαστική επέμβαση.

Η 30χρονη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στον σπίτι της όπου και αναρρώνει και δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα πως στην πόρτα του σπιτιού της θα μπορούσε να είχε αφήσει και την τελευταία της πνοή…!!!
Οι συγγενείς της 30χρονης προχώρησαν όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις σε μηνύσεις ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν επιτεθεί ακόμα και σε έναν ηλικιωμένο με σοβαρότατο τραυματισμό στο χέρι (μπράτσο) ενω έχουν επιτεθεί και σε μια ακόμα γυναίκα η οποία επέβαινε σε μηχανάκι με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να τρακάρει ενώ μετά το άνοιγμα του κοινού μυστικού στο φώς έρχονται να καταγγελθούν και άλλες επιθέσεις.
Ήδη είναι ενήμερες όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης όπως και οι φιλοζωικοί σύλλογοι αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα οι όποιες ενέργειες δεν έχουν λύσει το πρόβλημα.
Δεν θα μπορέσουμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε το γεγονός πως δεν θα υπάρχει μετά και από αυτό το άρθρο καμία αντιμετώπιση του θέματος καθώς είναι άκρως σοβαρό και επικίνδυνο.
Φανταστείτε τα εν λόγω σκυλιά να επιτεθούν σε ένα μικρό παιδί την ζημιά που θα του προκαλέσουν αφού έκαναν τόσο μεγάλη σε μια 30χρονη. Ίσως και να του αφαιρέσουν την ζωή..!!!
Θα περιμένουν σε αυτή την πόλη να θρηνήσουμε πρώτα θύματα και μετά να γίνει κάτι…;
Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει άμεσα να επέμβουν και να μαζέψουν την συγκεκριμένη αγέλη γιατί την επόμενη φορά που θα υπάρξει επίθεση θα είναι πλέον πολύ πιο σοβαρό το θέμα και η ευθύνη θα βαραίνει όλους.
Τέλος μην ακούσουμε πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα κάνει κακό στην πόλη και τον Τουρισμό της γιατί θα φανεί ως μια πολύ φθηνή Δικαιολογία. Φανταστείτε το κακό που θα προκύψει αν τα σκυλιά αυτά.. και μιλάμε για τα συγκεκριμένα και όχι όλα τα αδέσποτα, να επιτεθούν άγρια σε ένα μικρό παιδάκι, σε έναν συμπολίτη που δεν θα μπορεί να αντισταθεί ή ακόμα και σε κάποιον Τουρίστα και επέλθει και θάνατος.
Θα επανέλθουμε στο θέμα και ελπίζουμε άμεσα να λυθεί για το καλό όλων..
Αναδεικνύουμε το θέμα μετά τις καταγγελίες και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο θύμα η 30χρονη..!!
Δείτε τα τραύματα στην 30χρονη… Στην δεξιά φωτογραφία είναι τα πόδια της με τις βαθιές πληγές σε πολλά σημεία και η αριστερή ένα από τα τραύματα μετά τα πολλαπλά ράμματα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...