Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΦΩΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ !


Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα των αστρονόμων τεχνητό φως που κατέγραψε η κάμερα ρομποτικού οχήματος της ΝΑSΑ στην επιφάνεια του Αρη. Οι ειδικοί που το μελετούν αποφεύγουν προς το παρόν να δώσουν κάποια εξήγηση, κάτι που βολεύει πολύ εκείνους που υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τις θεωρίες περί ύπαρξης εξωγήινων.
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν λόγο για την πρώτη απόδειξη εξωγήινης ζωής, ενώ κάποιοι έφτασαν να μιλήσουν για εξωγήινο πολιτισμό που ζει στο υπέδαφος του κόκκινου πλανήτη και εκπέμπει φωτεινά σήματα στους ανθρώπους στο πλαίσιο επικοινωνίας. Αναλύοντας το φωτεινό σήμα οι ειδικοί επισήμαναν ότι φωτίζει προς τα πάνω, σαν να προέρχεται από το έδαφος, ενώ στη βάση του ο φωτισμός είναι αρκετά απλωμένος. «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πλάσματα που ζουν στο υπέδαφος του Αρη και χρησιμοποιούν το φως με έξυπνο τρόπο όπως κι εμείς» σχολίασε ο blogger Σκοτ Γουέρινγκ που διατηρεί την ιστοσελίδα UFO Sightings Daily, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για κάποια αχτίδα του ηλίου, ούτε για ένα αποτέλεσμα φωτογραφικής επεξεργασίας».
Τον αναπόφευκτο ντόρο επιχείρησαν να κοπάσουν ορισμένοι αστρονόμοι δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο υποατομικό μόριο το οποίο προσέκρουσε πάνω στην κάμερα του διαστημικού οχήματος της ΝΑSA και άφησε πίσω του τη δέσμη της ενέργειάς του. Αυτό μοιάζει να ενισχύεται και από το γεγονός ότι τη φωτεινή λάμψη κατέγραψε μόνο το ένα από τα δύο «μάτια» του διαστημικού οχήματος «Curiosity». Αλλοι ειδικοί της ΝΑSΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο το φωτεινό σήμα να προκλήθηκε από αντανάκλαση του ηλίου πάνω σε βραχώδη επιφάνεια του Αρη ή από κοσμική ακτινοβολία που στόχευσε τυχαία τον ανιχνευτή της κάμερας, και επισήμαναν ότι εικόνες με φωτεινά σημεία καταγράφονται σχεδόν κάθε εβδομάδα από το «Curiosity».
Σε κάθε περίπτωση, οι αστρονόμοι ζήτησαν χρόνο προκειμένου να μελετήσουν το εύρημα και να εξαντλήσουν κάθε άλλη πιθανή εξήγηση, προτού το αποδώσουν σε λιγότερο ρεαλιστικά φαινόμενα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
ESPRESONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...