Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ , Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
Το Σίτι του Λονδίνου (αγγλ.: City of London) είναι περιοχή του κεντρικού Λονδίνου, πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μολονότι στο Μεσαίωνα συνιστούσε ολόκληρο σχεδόν το Λονδίνο στις μέρες μας αποτελεί μέρος μόνον της Μητρόπολης.


O θυρεός του Σίτι του Λονδίνου.
Εἰκόνα
Ο Οργανισμός του Σίτι του Λονδίνου απολαμβάνει τη διάκριση πλήρους οικόσημου, με ασπίδα, έμβλημα, υποστηρικτές και ρητό. Η ασπίδα απαρτίζεται από κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο με ένα όρθιο ξίφος στο πρώτο τεταρτημόριο, το έμβλημα από στεφανωμένο κράνος Ιππότη με δύο λοφία εκατέρωθεν και πάνω του το αριστερό φτερό ενός δράκοντα βαμμένο με κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο, ενώ οι υποστηρικτές είναι δράκοντες των οποίων τα πλήρως εμφανή φτερά είναι και αυτά βαμμένα με κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο.Τα θέματα που απεικονίζει ο θυρεός είναι η μάχη του Προστάτη της ΑγγλίαςΑγίου Γεωργίου με το δράκο, του Προστάτη του Λονδίνου Απόστολου Παύλου και του ακρογωνιαίου αξιώματος του Λόρδου Δημάρχου.
Το ρητό, το οποίο απεικονίζεται μέσα σε κορδέλα κάτω από την ασπίδα στα Λατινικά, "Domine dirige nos" και μεταφράζεται, "Κύριε, δείξε μου το δρόμο", καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1633.[13]
O θυρεός περιγράφεται στο μητρώο του Εραλδικού Κολλεγίου ως καταγεγραμένος από την αρχαιότητα. Ήταν ήδη σε χρήση, με το μοτίβο του λίγο διαφορετικό, το 1381. Έκτοτε έχει αλλάξει λεπτομέρειες μερικές φορές.
Ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου και το ξίφος του Απόστολου Παύλου συνιστούν τη σημαία του Οργανισμού.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Το παράδοξο με το Λονδίνο είναι ότι ενώ θεωρητικά , τιμά τον ΄Αγιο Γεώργιο το δρακοκτόνο, ως προστάτη της πόλης, το ΣΙΤΥ είναι γεμάτο απεικονίσεις δράκων σε όλα τα κτίρια , άνευ της παρουσίας του Αγίου Γεωργίου .Τυχαίο;
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Δράκος κεφάλι, Holborn οδογέφυρα, City του Λονδίνου
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Εἰκόνα
DOMINE DIRIGE NOS, δηλαδή, κύριε , οδήγησέ μας,Το ερώτημα βέβαια είναι , ποιόν κύριο εννοούν.
Εἰκόνα
St Mary-le-Bow εκκλησία, Cheapsid
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Σε ένα αγγλικό μπλόγκ που ΄λέγεται Bad witch’s blog αναγράφεται μεταξύ άλλων
" Ο ΄Αγιος Γεώργιος και άλλοι χριστιανοί ιππότες ίσως να νόμιζαν, ότι σκότωσαν τους τελευταίους δράκους πιστεύοντας ότι είναι σύμβολα του κακού, αλλά οι δράκοι δεν ήταν κακοί και δεν δεν πέθαναν, απλώς κρύφτηκαν.΄Ο,τι χρειαζόταν ήταν λίγη φαντασία , για να τους φέρεις πίσω. Τώρα οι δράκοι του Λονδίνου είναι οι προστάτες και φίλοι μας,που ζουν ανάμεσά μας και μας παρακολουθούν.Οι δράκοι έχουν πολύ καλή φήμη ότι φυλάττουν θησαυρούς ,και είναι κατάλληλοι επομένως να φρουρούν με ασφάλεια το σύχρονο οικονομικό κέντρο της Αγγλίας, και τους αρχαίους θησαυρούς των κοσμημάτων του στέμματος στον Πύργο του Λονδίνου. Και υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι δράκοι του Λονδίνου στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ παλαιοί, είναι οι λευκοί δράκοι των παγανιστών Αγγλοσαξώνων προγόνων μας.Κοιμήθηκαν βαθιά για αιώνες. Μετά, όταν ήρθε ο καιρός, άρχισαν να γυρίζουν στο σωστό μέρος, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας εμπνέοντας καλλιτέχνες και γλύπτες να τους φέρουν πάλι στη ζωή με το θυρεό του Λονδίνου και τ΄αγάλματα των φυλάκων...

Μια και ο λόγος για το «Σίτι του Λονδίνου» (City of London) θα προσθέσω εδώ κάποια στοιχεία σχετικά.
Το «City of London» βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Λονδίνου και είναι μία ιδιωτική εταιρεία η οποία το 1694 επί βασιλείας του Ουϊλιαμ του 3ου της Αγγλίας έγινε κυρίαρχη πολιτεία όταν η τράπεζα της Αγγλίας ιδιωτικοποιήθηκε και παρεδώθει στους τραπεζίτες.
Το 1812 ο Nathan Rothschildν συνέτριψε το Αγγλικό Χρηματιστήριο και με διάφορες κομπίνες κατάφερε να αναλάβει την τράπεζα της Αγγλίας.
Σήμερα αυτή η «πόλη κράτος» εντός του Λονδίνου είναι το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο εξουσίας και το πλουσιότερο τετραγωνικό μίλι σε όλο τον κόσμο.
Εδώ στεγάζεται η ελεγχόμενη έκτοτε από τους Rofhschild τράπεζα της Αγγλίας, στεγάζετε επίσης, η Lloyds of London, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όλες οι Αγγλικές τράπεζες, γραφεία 385 ξένων τραπεζών συν γραφεία 70 Αμερικάνικων τραπεζών.
Σαν πόλη-κράτος που είναι , έχει τα δικά της δικαστήρια, τους δικούς της νόμους, την δική της σημαία και την δική της αστυνομία.
Δεν ανήκει στο ευρύτερο Λονδίνο ή την Αγγλία ή την Βρετανική κοινοπολιτεία και ως εκ τούτου δεν πληρώνει πουθενά φόρους .
Στο Σίτι βρίσκεται το «αρχηγείο» για τον παγκόσμιο αγγλικό ελευθεροτεκτονισμό.
Εδώ στεγάζεται και το «Στέμμα» (Crown) το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέει το όνομά του , δηλαδή καμία σχέση με την βασιλική οικογένεια ή την μοναρχία της Αγγλίας.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...