Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΜΠΟΥΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ-ΟΥΑΛΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Εἰκόνα

Το Μπουτάν βρίσκεται στα νότια του θιβετιανού οροπεδίου και αλλιώς λέγεται και «Νότια Κοιλάδα των Θαυματουργών Βοτάνων» ή, «Ιερή Κρυμμένη Γη». Πρωτεύουσα του είναι η Τιμπού.

Το Μπουτάν θεωρείται το τελευταίο βουδιστικό βασίλειο του κόσμου.

Πρόκειται για έναν τόπο ανέγγιχτο από το χρόνο, που παλεύει να διατηρήσει ανέπαφες τις παραδόσεις του. . Η χώρα βρίσκεται υπό την ηγεσία της δυναστείας των Βανγκτσούκ από το 1907 και διοικείται από κληρονομική μοναρχία.
Οι κάτοικοι του Μπουτάν ονομάζουνε βασίλειο του δράκου του κεραυνού τη χώρα τους.
Η πανάρχαια πολιτιστική κληρονομιά του Μπουτάν και τα μαγευτικά τοπία της χώρας την έχουν μετατρέψει σε ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο ωστόσο ο τουρισμός βρίσκεται υπό περιορισμό, οι επισκέπτες της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της βάσει ενός προγραμματισμένου σχεδιαγράμματος.

Το Ντρούκ τσεντέν (Το βασίλειο του δράκου του κεραυνού) είναι ο εθνικός ύμνος του Μπουτάν.
Στο βασιλειο του δράκου του κεραυνού
το στολισμένο με σανδαλόξυλο,
ο προστάτης που φυλάει
τις διδαχές του διαρχικού συστήματος,
αυτός, ο πολύτιμος και ένδοξος άρχοντας,
εξαπλώνει την κυριαρχία.
Ενώ το αναλλοίωτο Πρόσωπό του παραμένει
διαρκώς,
ενώ η διδαχή του Κυρίου, του Βούδα
ανθίζει,
ο ήλιος της ειρήνης και της ευτυχίας
ας λάμπει πάνω στους ανθρώπους!
Ο βασιλιάς και αρχηγός Κράτους του κράτους, Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, έχει προβεί στην θέσπιση αυστηρών κανονισμών για την διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς των ντόπιων πληθυσμών του κράτους.
Δείγμα αυτών των κανονισμών είναι και η παραδοσιακή φορεσιά της χώρας, η οποία αποτελεί υποχρεωτική ενδυμασία για όλους τους πολίτες της χώρας, ακόμη και για τους πρόσφατους μετανάστες από το Νεπάλ. Η νεπαλη-γλωσσική εκπαίδευση έχει περιοριστεί επίσης με τη δικαιολογία της εθνικής ενότητας.
Η εθνική σημαία του Μπουτάν είναι σε χρήση από το 19ο αιώνα και έλαβε τη σημερινή της μορφή το 1960. Αποτελείται από έναν λευκό δράκο, πάνω από ένα φόντο κίτρινο και πορτοκαλί.
Η σημαία χωρίζεται διαγώνια από την κάτω γωνία, δημιουργώντας δύο τρίγωνα. Το άνω τρίγωνο είναι κίτρινο και το κάτω είναι πορτοκαλί. Ο δράκος βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο, κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα δύο τρίγωνα.
Ο Δράκος της σημαίας, ο Druk ή Δράκος Κεραυνός, εκπροσωπεί την τοπική ονομασία της χώρας, στη θιβετιανή γλώσσα, που είναι «Γη του Δράκοντα». Στα νύχια του κρατάει κοσμήματα, σύμβολο πλούτου, ενώ το κίτρινο φόντο αποτελεί σύμβολο της κοσμικής μοναρχίας, με το πορτοκαλί χρώμα να συμβολίζει το βουδισμό.
Η σημαία είναι μία από τις ελάχιστες εθνικές σημαίες που έχει το πορτοκαλί ως βασικό χρώμα και η μόνη σημαία, μαζί με αυτήν της Ουαλίας, που απεικονίζει δράκοντα.
Εἰκόνα
Το έμβλημα του Μπουτάν με τους δύο δράκοντες
Η Druk ( Dzongkha : འབྲུག་? Wylie : «Brug), ή" δράκος του κεραυνού »του Μπουτάν , υπήρξε το εθνικό σύμβολο του Μπουτάν πολύ πριν από τη δημιουργία της κυβέρνησης το 1907. Από το δέκατο έβδομο αιώνα, του Μπουτάν η αυτο-ονομασία έχει Drukyul("Land of the Thunder Dragon"), ή Dru-gäkhap («Βασίλειο των Thunder Dragon"). Η Druk ε σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την κυρίαρχη Drukpa αίρεση του Βουδισμού . . Αυτή η αίρεση ιδρύθηκε στο δυτικό Θιβέτ από τον Drogon Tsangpa Gyare Γιέσε Ντόρτζε (1161-1211), ο οποίος μαζί με τους μαθητές του, είδε εννέα δράκους να βρυχώνται από τη γη και στον ουρανό, και στη συνέχεια έπεσαν σαν βροχή λουλουδιών παντού. Από το περιστατικό αυτό ονόμασαν Drukpa την αίρεση τους.

ΟΥΑΛΙΑ, το βασίλειο του κόκκινου δράκου
Η Ουαλία (Ουαλικά:Cymru, προφ. Κούμρι, Αγγλικά: Wales, προφ. Ουέιλς) είναι μια από τις τέσσερις χώρες που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας και συνορεύει ανατολικά με την Αγγλία, νότια με το Κανάλι του Μπρίστολ (Môr Hafren) και δυτικά και βόρεια με την Ιρλανδική Θάλασσα.

Η σημαία της Ουαλίας απεικονίζει έναν κόκκινο δράκο

Εἰκόνα
. Η ακριβής αντιπροσώπευση του δράκου δεν είναι τυποποιημένη και πολλές διαφορετικές ερμηνείες υπάρχουν.
Βασίζεται σε ένα παλιό βασιλικό διακριτικό που χρησιμοποιούσαν οι άγγλοι και βρετανοί μονάρχες από τη Δυναστεία Tudor: Ο ίδιος ο κόκκινος δράκος έχει συνδεθεί με την Ουαλία για αιώνες με βάση τα στοιχεία αυτά, η σημαία θεωρείται μερικές φορές ότι είναι η παλαιότερη εθνική σημαία ακόμα σε χρήση. Η προέλευση της υιοθέτησης του συμβόλου δράκων χάνεται στην ιστορία και τους μύθους..
Η παλαιότερη καταγραμμένη χρήση του δράκου για να συμβολίσει την Ουαλία είναι από την Historia Brittonum, γύρω 820, και υποτίθεται ότι χρησιμοποιείτο στα λάβαρα της μάχης από τον Αρθούρο και άλλους αρχαίους Κέλτες ηγέτες. . Πολλοί μύθοι συνδέονται με τον ουαλλέζικο δράκο. Ο διασημότερος είναι προφητεία Myrddin (ή Merlin) μιας μακροχρόνιας πάλης μεταξύ ενός κόκκινου δράκου και ενός άσπρου δράκου. Σύμφωνα με την προφητεία, ο άσπρος δράκος θα εξουσίαζε αρχικά αλλά τελικά ο κόκκινος δράκος θα κέρδιζε. Αυτή είναι η αλληγορία της ιστορικής εξέλιξης Ουαλλίας και Αγγλίας.
Κατά μία άποψη ο δράκος υιοθετήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και διαδόθηκε στους άλλους λαούς,ωστόσο κατά μία άλλη άποψη η χρήση του προυπήρχε.Οι Δάκες μαζί με τους Γέτες που αποτελούσαν τα βορειότερα θρακικά φύλα που ήταν εγκατεστημένα στις περιοχές πέραν του Ίστρου, ο οποίος σήμερα ονομάζεται Δούναβης.τον θεό τους Ζάλμοξη ή Γκεμπελεϊση σύμφωνα με κάποιους μαγικούς κανονισμούς, παρίσταναν όχι ως θεϊκή προσωπικότητα, αλλά ως ένα δράκο με κεφάλι λύκου, που υπηρετεί, και προστατεύει, και κάποτε εξεγείρεται, δίνοντας την μάχη του στα σύννεφα. Οι Δάκες έφτιαχναν αυτά τα είδωλα και τα λάτρευαν και έριχναν βέλη στον ουρανό όταν ξεσπούσε μια θύελλα. Αυτός ο δράκος υιοθετήθηκε σαν σύμβολο ενότητας στον ρωμαϊκό στρατό και λατρεύτηκε στην Ιταλία. Περί το 100 μ.χ. ο βασιλιάς των Δακών Δεκέβαλος για να αντιμετωπίσει τους Ρωμαίους, ήρθε σε επαφές με Πάρθους από τον Ευφράτη και τους Σαρμάτες, ίσως αυτή η επαφή ήταν η αιτία να υιοθετήσουν οι Πάρθοι και οι Σαρμάτες τον δράκο σαν έμβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...