Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ( α΄ΜΈΡΟς)
Εἰκόνα

Αρχαία αντικείμενα από τον πολιτισμό Moche στο Περού. Χωρίς να αφήνουν πολλά για την φαντασία, απεικονίζουν άγριες ερπετοειδείς οντότητες με στόματα γεμάτα με μυτερά δόντια, που κρατούν μια λάμα στο ένα χέρι και ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι στο άλλο.
Εἰκόνα
Εἰκόνα
η θεότητα των Αζτέκων Quetzalcoatl, το Φτερωτό Φίδι:
Εἰκόνα

Η θεότητα των Αζτέκων Quetzalcoatl, το Φτερωτό Φίδι με τα προφανή ερπετοειδή χαρακτηριστικά, που στην εικόνα πιο πάνω εμφανίζεται να καταβροχθίζει έναν άνθρωπο, διακοσμούσε τους αιματοβαμμένους ναούς/πυραμίδες τους στο αρχαίο Μεξικό, όπου τελούνταν φρικτές ανθρωποθυσίες με ανθρώπινα θύματα που έφταναν τις δεκάδες χιλιάδες σε κάποιες τελετές.
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Άγαλμα του ερπετοειδούς κροκοδείλιου θεού Sobek, καθισμένου στα δεξιά του θρόνου δίπλα στον Φαραώ Amenhotep III στο μουσείο του Luxor στην Αίγυπτο, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την επιρροή του "θεού" στον νεαρό ηγεμόνα.
Εἰκόνα
Στην εικόνα επάνω: Nagas φυλάσσουν την κλίμακα που οδηγεί σε μια στούπα στην βόρεια Ταϋλάνδη
Στις εικόνες κάτω: Nagas στα ανάκτορα στην Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη και Nagas στο Bhudda Park στην Ινδία
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Οι Anunnaki των Σουμερίων, απεικονίζονται στις παρακάτω εικόνες από τοιχογραφίες σαν όντα με έντονα ερπετοειδή χαρακτηριστικά.
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται σουμεριακά ειδώλια από την περίοδο Ubaid του πολιτισμού των Σουμερίων (5300 - 4100 π.Χ.): Αυτά τα πήλινα ειδώλια με τα ερπετοειδή κεφάλια βρέθηκαν σε μεγάλους αριθμούς κοντά σε τάφους από τον Sir Leonard Woolley που έκανε ανασκαφές τη δεκαετία του 1920 σε περιοχές του κάτω Ιράκ. Μυστήριο καλύπτει τον σκοπό αυτών των αγαλματιδίων με τα χαρακτηριστικά ερπετών, τα οποία παριστάνουν άνδρες, και γυναίκες που κρατάνε στην αγκαλιά τους ερπετοειδή μωρά.
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Αλλόκοτα αγαλματικά συμπλέγματα σε πάρκο στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο που απεικονίζουν παρασιτικά ερπετοειδή όντα να επιδίδονται σε θανάσιμο εναγκαλισμό ανθρώπινων μορφών.
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Νουτ, θεά του θανάτου και κατ’ επέκταση της ανάστασης αφού ο Φαραώ έμπαινε στο σώμα της γι’ αυτό το λόγο.
Εἰκόνα
Παρατηρήστε πως η φιγούρα κάτω από την Νουτ έχει φιδίσιο κεφάλι.
Εἰκόνα
Βλέπουμε το αρχαιότερο, χρονολογικά (1200 π.Χ.), ερπετοειδές στην Μέση Αμερική. Περιοχή La Venta. Προϊόν της μυθολογίας-θρησκείας των Ολμέκων. Άραγε, πρόκειται για ένα γλυπτό στο οποίο το ερπετό έχει στην αγκαλιά του έναν άνθρωπο ή έναν άνθρωπο ενσωματωμένο μέσα στο ερπετό σαν να το γεννάει, όπως στην επόμενη εικόνα;
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Ένα γλυπτό που κοσμεί το Κολέγιο της Οξφόρδης. Βλέπουμε ένα ερπετοειδές μέσα από το οποίο βγαίνει ή γεννιέται μία θηλυκή φιγούρα (μάλλον δεν είναι γυναίκα, καθώς το πρόσωπο μοιάζει κάπως ανθρώπινο αλλά στα πόδια έχει οπλές) ή μήπως αυτή η οντότητα ελέγχεται από το ερπετό
Εἰκόνα
Το «Άσπρο Φίδι», είναι μία από τις πολλές παραδόσεις που ακούγονται στην Κίνα. Εδώ βλέπουμε ένα ερπετοειδές με κεφάλι γυναίκας και σώμα φιδιού σε ηγετική θέση να δίνει εντολές ή να παίρνει συμβουλές.
Εἰκόνα
Στην Ινδία υπάρχει μία παράδοση που μιλάει για γάμους ερπετών και ανθρώπων. Μάλιστα στο Nagpure City τιμούν ακόμα αυτές τις «ενώσεις», οι ηλικίες των οποίων φτάνουν ή και ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης προϊστορίας.
Εἰκόνα
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε κοντά στην Safaniya του Ανατολικού Province. Σύμφωνα με την αγγλική λεζάντα της φωτογραφίας (αν είναι αυθεντική) υπάρχουν περισσότερα από 3.500 χιλιάδες παρόμοια είδη στην περιοχή Tanajib
Εἰκόνα
Ο τίτλος αυτού που βλέπουμε είναι «Ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί όπως και το φίδι».
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Σε αυτόν τον πίνακα βλέπουμε ένα ερπετοειδές να δίνει ή να κρατά κάποιο βιβλίο σε καθολικό θρησκευτικό ηγέτη.
Εἰκόνα
Η Lakshmi, ινδική θεά της ευημερίας, του πλούτου, του φωτός, της γονιμότητας, της γενναιοδωρίας και του κουράγιου. Προστατεύεται από μία «ασπίδα» από φίδια, όπως και ο Βούδας:
Εἰκόνα
Ο Βούδας και το φίδι βασιλέας Mucalinda
Εἰκόνα
Στον βουδισμό έχουμε εικόνες μισών ανθρώπων και μισών ερπετών.
Εἰκόνα
Βρίσκεται στην Piazza Duomo, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ένα ερπετό που καταπίνει έναν άνθρωπο.
Εἰκόνα
Η Μέδουσα Γοργώ, από την μετώπη ναού στην Κέρκυρα, η οποία Γοργώ, όπως γνωρίζουμε από την μυθολογία μας είχε φίδια αντί για μαλλιά, κατά την μεταμόρφωσή της από την θεά Αθηνά.
Εἰκόνα
Ο Κέκροπας, γέννημα της Αττικής γης, ήταν μια χθόνια θεότητα αλλά, και ερπετοειδές. Από την μέση και πάνω ήταν άνθρωπος, ενώ από την μέση και κάτω ήταν ερπετό-φίδι. Ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Αθήνας στην οποία έδωσε αρχικά το όνομά του, Κεκροπία. Οι πρώτοι νόμοι θεσπίστηκαν από αυτόν και ήταν αυτός που επινόησε την γραφή και υποστήριξε την μονογαμία.

Άλλος βασιλιά της Αθήνας ήταν ο Εριχθόνιος (μισός άνθρωπος και μισός ερπετό, ή ολόκληρος ένα φίδι), γιος της Αθηνάς και του Ήφαιστου.

Κατοπινός βασιλιάς ήταν ο Ερεχθέας τον οποίο πολλοί ταυτίζουν με τον Εριχθόνιο, ημι-ερπετό και αυτός. Μεγάλωσε στην Ακρόπολη, στο Ερεχθείο.

ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...