Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΘΡΑ / Ε...ΟΠΩΣ ΕΠΙΓΟΝΟΣ ! (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Ε…ΟΠΩΣ ΕΠΙΓΟΝΟΣ !


H ενασχόληση με θέματα μεταφυσικής και του ανεξήγητου προδιαθέτει έρευνα αγνή και αδογμάτιστη καθώς και μια σχετική εμπειρία (αν μπορούμε να το πούμε αυτό)…

Στα πλαίσια μιας κατάστασης που συνεχώς ανατροφοδοτείτε με καινούργιες πληροφορίες σχετικής θεματολογίας από Μ.Μ.Ε , διαδίκτυο , ημερήσιο και περιοδικό τύπο καθώς και από προσωπικές αφηγήσεις ανθρώπων τις διπλανής πόρτας ,ο ερευνητής σχηματίζει εικόνες και προσπαθεί να κολλήσει σε μια ατέρμονη αλυσίδα τα στοιχειά αυτά που θα μπορέσουν να του δώσουν απαντήσεις η λύσεις στα θέματα που απασχολείται.

Η ροη της πληροφόρησης όμως δέχεται και στοιχειά μορφοποιημένα και εντέχνως κατασκευασμένα και παραποιημένα με στόχο την διαστρεβλωση , και την προβολή της βιοπολιτικης .Τι είναι όμως βιοπολιτικη ;

Eιναι η τέχνη έλεγχου του ανθρώπου και η δημιουργία προσομοίωσης γεγονότων και καταστάσεων όπου εξυπηρετεί συγκεκριμένα σχέδια και (ανθρώπους…).

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση του διαδικτύου στην ζωή μας (σχεδόν κάθε σπίτι έχει έναν υπολογιστή) με σύνδεση στο ιντερνέτ.

Αυτό το επεδίωξε όχι η εξέλιξη αλλά οι (οργανωμένες κοινωνίες) στα πλαίσια τις βιοπολιτικης που επεδίωκε το κάθε κέντρο εξουσίας.

Η πληροφόρηση έχασε την όποια αγνή τις μορφή στο όνομα τις ταχύτητας διάδοσης των νέων που συμβαίνουν γύρω μας με πρόσχημα την εξέλιξη …

Εξέλιξη όμως σε τι ;

Εμείς που μεγαλώσαμε μέσα σε αυτό το βουητό τις επικοινωνίας χάσαμε ουσιαστικά την πραγματικότητα της επικοινωνίας μεταξύ των προσώπων και των γεγονότων αφήνοντας άλλους να υποβοηθούν την επικοινωνία μέσω των μέσων και βαφτίζοντας έγκυρες η άκυρες τις ειδήσεις που δεν τροφοδοτούνται από έναν σημερινό ενημερωτικό μέσο …

Κάθε εξουσία μπορεί να επιβάλει την θέληση τις με πολλά μέσα και ουσιαστικά το έχει καταφέρει στην σύγχρονη καθημερινότητα με τα έγκυρα μέσα τις…

Πολλή συχνά κατηγορούμαστε ότι προσφέρουμε δίοδο στις εξουσίες είτε με την άγνοια μας είτε ανατροφοδοτώντας τις ειδήσεις που βρίσκουμε με όποιο τρόπο και τις προωθούμε έτσι ώστε να αναβαθμιστούμε στα μάτια των άλλων η στην χειρότερη περίπτωση (όντας μέλη του συστήματος εκτελούμε την εργασία μας η καλύτερα την διατεταγμένη υπηρεσία μας).

Άλλος παράγοντας κρίσης του πληροφοριοδότη είναι η θρησκευτική , πολιτική , φιλοσοφική τοποθέτηση του καθενός από εμάς το όποιο μας κάνει τρωτούς σε επιθέσεις (ανθρώπων) που δεν τους αρέσει η πληροφορία που τροφοδοτούμε . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δυσφήμηση , το σταμπάρισμα , τον κοινωνικό αποκλεισμό ακόμα και την στοχοποιηση κυριολεκτικά των ερευνητών που σκαλίζουν θέματα …που καίνε!

Σαν πρόλογος για τα παρακάτω που θα αφηγηθώ και η αιτία των όσων ανέφερα παραπάνω είναι η συμπτωματική αλλαγή τις ζωής πολλών ερευνητών ακόμα και ο φυσικός η οικονομικός τους θάνατος εδώ και πολλά χρόνια….

Ασχολούμαι για 17-20 χρόνια με την παραδοξότητα και το ανεξήγητο ,αποτέλεσμα της εσωτερικής μου ανάγκης για απαντήσεις σε φιλοσοφικά θέματα αλλά και άπλες ερωτήσεις της καθημερινότητας.

Στα χρόνια που πέρασαν γνώρισα αξιοσημείωτους και περιέργους ανθρώπους…

• Επιστήμονες που συζητούσαν καχύποπτα παράξενες θεωρίες.

• Αρχαιολόγους που συναντούσαν μια άλλη ιστορία σε ανασκαφικές δραστηριότητες που ένα ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς υπέσκαπτε η κοινώς κουκούλωνε την όποια πληροφόρηση πέραν τις ενδεδειγμένης…

• Πιλότους τις πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας που στα πλαίσια τις δουλειάς τους (έβλεπαν) η νόμιζαν ότι έβλεπαν δεν θα το εξετάσω τώρα αυτό..παράξενα φαινόμενα στους Ελληνικούς η διεθνείς ουρανούς και είτε δεν ανέφεραν για να μην χαρακτηριστουν…τρελοι , η απλά διατάσσονταν να μην αναφέρουν.

• Δημόσιοι υπάλληλοι που αντίκρισαν μέσα από την θέση που κατείχαν παραδοξότητες και ανεξήγητα περιστατικά τα οποία κάποιοι κρατικοί μηχανισμοί γνώριζαν και απόκρυπταν από την …μάζα.

• Συγγραφείς που ενώ η παιδεία τους ήταν η καλύτερα οι γραμματικές γνώσεις τους ήταν κάτω του μετρίου ,συζητούσαν ,ανακάλυπταν και βίωναν τεράστιες επιστημονικές γνώσεις και πληροφορίες αστρονομικές , συμπαντικές θα έλεγα καθώς δεν δίνατε να έχουν πρόσβαση σε τέτοια γνώση…

• Άνθρωποι τις διπλανής πόρτας που ζουν ανάμεσα μας που τους αγκάλιασε το παραφυσικό και αναζητούσαν εξηγήσεις για αυτά που ειδαν , ακουσαν σε τελική βίωσαν στην μέχρι τώρα ζωή τους.

Αυτός ο αχταρμάς γνωριμιών και πληροφοριών συχνά αναγκάζει των εγκέφαλο να κάνη πολλές φορές επαν-εκκίνηση ώστε να μπόρεση να κατανόηση την εκαστοτε πληροφορία και με την οποία σχετική παιδεία του να προσπαθήσει να αξιολόγηση .

Σε άμεση σχετικότητα με τις καταβολές που είχες μέχρι τώρα που αφορούν την θρησκευτική και άλλη αντίληψη σου για τα παντα , συγκρουεσε καθημερινά όλο το 24ωρο με τον εσωτερικό σου κόσμο να βρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Σκέψεις και νοητικές προβολές μπορούν να μετασχηματίσουν την ιδία την εικόνα τις ζωής …τις ζωής σου.

Υπαρχή μια ρήση που λέει όταν κοιτάζεις το αλλόκοτο …σε κοιτάζει και αυτό!

Αυτό έχει σαν συνέπεια συνεχής ψυχικές επιθέσεις και εισβολή τις εκαστοτε ενεργείας του συνομιλητή σου κατά του εαυτού σου.

Σαν την μύγα μες το γάλα προβάλεις σε έναν η περισσότερους παράλληλους κόσμους προσελκύοντας κάθε υπαρκτή η ανυπαρκτη…οντοτητα που στην αρχή σε κοιτά με περιέργεια και ύστερα αποφασίζει τι θα κάνει με σένα που εισέβαλες στον δικό τις κόσμο.

Πολλοί ερευνητές δεχτήκαν τέτοια πλήγματα η ακόμα δέχονται ώστε να μπόρεση κάποια ακτίνα εναλλακτικής πληροφόρησης να φτάσει παραέξω..

Οι ειδικές πληροφορίες έχουν δέκτες και αποδέκτες πολλούς και φίλους και εχθρούς ,όχι προσωπικούς μόνο αλλά και ταξικούς , θρησκευτικούς , εξουσιαστικούς και τέλος ίσως και μη ανθρώπινους…

Κάποιοι από εμάς καλούμαστε να…βγαλουμε το φίδι ,απ την τρυπα…ώστε να ενεργοποιηθούν κάποια μνημονικά κύτταρα στο ανθρώπινο είδος.

Ξαναλέω ότι η μετάδοση όποιας πληροφορίας μπορεί να εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο που σε τελική να μην είναι προς όφελος του πληροφοριοληπτη…

Αυτό δεν μας απαλαση από τις εύθηνες που έχουμε αλλά δεν μας καταδικάζει απριόρι όλους .Τέλος πρώτου μερους… συνεχιζεται !

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...