Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΥΠΝΙΣΗ / ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ


0 Πώς κάθε άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του;

Οι σκέψεις, οι στάσεις και τα συναισθήματα κάθε ατόμου εκπέμπουν ενεργητικά πεδία. Αυτά τα μεμονωμένα πεδία του καθενός από εμάς, τα ατομικά μας πεδία, δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, την υγεία μας και την προοπτική μας για τη ζωή, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις σχέσεις και τις εμπειρίες μας από το χώρο του κοινωνικού μας περιβάλλοντος μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους, ακόμα κι αν απλώς βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο με τους άλλους.

Μπορούμε, επομένως, ν’ αλλάξουμε το ατομικό, κοινωνικό, ακόμη και το πλανητικό μας περιβάλλον και να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον στο οποίο επιλέγουμε να ζούμε; Μπορούμε.


Οι στάσεις συνεκτικής, γνήσιας αγάπης, εκτίμησης, φροντίδας και συμπόνιας αλλάζουν το (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο του περιβάλλοντος τόσο σε τοπικό επίπεδο – ας πούμε σε μια συνάντηση – όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συνοχή (coherence) είναι μια πολύ αποτελεσματική κατάσταση, κατά την οποία όλα τα συστήματα του σώματος συνεργάζονται αρμονικά. Η αύξηση της προσωπικής συνοχής δημιουργεί ευθυγράμμιση του νου με το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα μέσα από τη δύναμη της καρδιάς. Η συνοχή της καρδιάς λειτουργεί ως διαμεσολαβητής (διευκολυντής), προσθέτοντας δύναμη και αποτελεσματικότητα στη φροντίδα, τη συμπόνια, τις προθέσεις και τις ενέργειές μας να βοηθήσουμε τον κόσμο.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται από την καρδιά είναι το πιο ισχυρό, ρυθμικό πεδίο ενέργειας που παράγεται από το σώμα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, έδειξαν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μπορεί να ανιχνευθεί από άλλα άτομα και μπορεί να παράξει μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάποιον που βρίσκεται 1,5 μέτρο μακριά. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς γίνεται πιο οργανωμένο όταν υπάρχει μια θετικά συναισθηματική και συνεκτική κατάσταση καρδιάς.

Πηγή: http://angelsmell.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...