Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Την ύπαρξη αγνώστου προέλευσης φωτός που εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανυποψίαστων οδηγών και περαστικών καταγγέλλουν κάτοικοι της Αμφισσας και των γύρω χωριών. Σήμερα η εφημερίδα Espresso, δίνει δημοσιότητα σε ένα παράξενο θέμα και φιλοξενεί μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν αυτό το φως!
Οι άνθρωποι αδυνατούν να ερμηνεύσουν λογικά το φαινόμενο και αναρωτιούνται: «Μήπως πρόκειται για φωτεινή οντότητα; Μήπως είναι σημάδι για εικόνα κάποιου αγίου που πιθανόν βρίσκεται στη γύρω περιοχή ή είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο;». Μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης είναι αρκετή για να διαπιστώσει ακόμη και ο πιο δύσπιστος πως δεν πρόκειται για λόγια μιας χούφτας ευφάνταστων ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά για γεγονός που αποτελεί κοινό μυστικό και που τείνει να διχάσει την τοπική κοινωνία, αφού κάθε κάτοικος δίνει τη δική του περιγραφή και ερμηνεία. Οι ντόπιοι στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες του φαινομένου, ενώ οι λεπτομερείς περιγραφές όσων δεν διστάζουν να μιλήσουν μπροστά στο φακό της «Espresso» είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οπως είναι φυσικό, το νέο έχει διαδοθεί σε όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής και κάθε βράδυ δεκάδες άνθρωποι συρρέουν στο σημείο όπου εμφανίζεται το «άγνωστο φως» προκειμένου να το δουν με τα μάτια τους. Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε η φήμη πως κάποιοι σκαρφάλωσαν εκεί όπου εμφανίζεται και στο σημείο βρήκαν ένα μικρό ηλιακό συλλέκτη που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει δίπλα σε μια σπηλιά πάνω στα βράχια. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως το φως συνεχίζει να εμφανίζεται κανονικά και πως η συγκεκριμένη φήμη αποσκοπούσε στο να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού ο κόσμος της Αμφισσας ανησυχεί και δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Μάλιστα, αντικρούουν τη φήμη λέγοντας πως «αν ήταν ηλιακός συλλέκτηης, το φως θα ήταν σταθερό. Ομως αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος κινείται διαρκώς».

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Το θαύμα, ο άγιος και τα ερωτήματα

Μαρία Σ.
Η κ. Μαρία Σ. λέει πως είδε το φως πριν από μία εβδομάδα μαζί με την κόρη της και μια φίλη της. «Οταν είχα πάει εγώ, είχε πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Είδα μόνο ένα που έμοιαζε με έντονο φως από κερί, αλλά κάποιοι το έχουν δει να πέφτει σαν αστέρι από το βράχο. Φοβάμαι να πάω μετά τα μεσάνυχτα. Εχω ακούσει πως πρώτος το είδε κάποιος κυνηγός ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής. Εδώ το ξέρουν όλοι και μιλούν για θαύμα, αλλά νομίζω πως είναι πολύ πιθανό να έχει βάλει κάποιος το χέρι του. Πάντως, ο κόσμος της Αμφισσας έχει χωριστεί στα δύο και ενώ τόσο καιρό γίνεται χαμός, καμία τοπική αρχή δεν έχει κάνει κάτι να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει».
Ευμορφία Αναγνωστοπούλου
Η 26χρονη Ευμορφία Αναγνωστοπούλου μάς λέει πως την πρώτη φορά που πήγε έβρεχε καταρρακτωδώς, αλλά στο σημείο είχε πολύ κόσμο. «Το είχα ακούσει από τους φίλους μου και αποφάσισα να το δω για να πειστώ. Συνολικά έχω δει το φως δυο φορές. Δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Πολλοί λένε πως είναι σίγουρο ότι εκεί υπάρχει κάποια εικόνα αγίου και πρέπει να τη βρούμε. Σίγουρα κάποιος ειδικός πρέπει να πάει να δει τι συμβαίνει».

Νίκος Δρόλατας

Ο 59χρονος Νίκος Δρόλατας είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και αυτόπτης μάρτυρας του φαινομένου. Ο κ. Δρόλατας μας λέει: «Πριν από τρεις εβδομάδες άκουσα για το φαινόμενο και αποφάσισα να πάω με την παρέα μου να το δω. Οταν φτάσαμε είχε 15 με 20 αυτοκίνητα που είχαν πάει πριν από μας. Πρόσεξα ότι όχι μόνο υπάρχει, αλλά κινείται και δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω. Είχαμε και κάποιες κοπέλες στην παρέα μας και φοβήθηκαν. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν σε παραφυσικά φαινόμενα, αλλά τώρα που το είδα δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Είναι απλό φως; Είναι οντότητα; Είναι κάποιο σημάδι; Ιστορίες ακούγονται πολλές, αλλά κανείς δεν ξέρει. Περιμένω να δω αποδείξεις».

Παναγιώτα Δρίβα

Η κ. Παναγιώτα Δρίβα είναι ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αμφισσας: «Οταν είδα το φως ήμουν μαζί με τον άντρα μου και επιστρέφαμε από την Αμφισσα στη Βίνιανη, όπου μένουμε. Είχα ακούσει πως στο σημείο είχαν βρει κάποιον ηλιακό συλλέκτη και πίστεψα ότι αυτή η ιστορία είχε τελειώσει. Παρ’ όλα αυτά, εμείς το είδαμε και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κινούνταν και πήγε από τη μια μεριά του βουνού στην άλλη. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση και ακούγονται πολλά. Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τι είναι. Πώς θα μπορούσα άλλωστε».
Χρήστος Καραμέρης

Ο 42χρονος Χρήστος Καραμέρης μένει στην Αγία Ευθυμία, λίγο έξω από την Αμφισσα. Τον συναντήσαμε στο σημείο που βγαίνει το «άγνωστο φως», αφού είχε έρθει και αυτός για τον ίδιο λόγο. «Εγώ το είδα πριν από δυο εβδομάδες και εδώ υπήρχαν τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Είδαμε περισσότερα από ένα φώτα που εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και εξαφανίστηκαν πάλι όλα μαζί. Σε όλους φάνηκε περίεργο, ενώ οι γυναίκες που ήταν μαζί μας τρόμαξαν πολύ. Οταν εμφανίστηκε ήταν περασμένα μεσάνυχτα και όλο το σκηνικό κράτησε περίπου ένα με δυο λεπτά».
Κομποσκοίνια, φυλακτά, σταυροί και αγωνία

Απόγευμα Τρίτης και βρισκόμαστε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αμφισσας με περισσότερους από δέκα ντόπιους που έχουν δει το «άγνωστο φως». Σε λίγες ώρες θα μας οδηγήσουν στο σημείο όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ. Οπως χαρακτηριστικά μας λένε, αυτό βρίσκεται κάπου έξι χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης - περίπου στο μέσο της διαδρομής του μικρού επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στο ορεινό χωριό Βίνιανη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, το φως βγαίνει μετά τις 11.00 το βράδυ, μέσα από μια εξαιρετικά δύσβατη χαράδρα, στη θέση Κακιά Σκάλα στους πρόποδες της Γκιώνας. Μερικοί από αυτούς έχουν δει περισσότερα από ένα φώτα, ενώ σε ό,τι αφορά το μέγεθος και το χρώμα οι περιγραφές ποικίλλουν. Ορισμένοι κάνουν λόγο για φωτεινές μπάλες, άλλοι για μικρότερα φώτα στο μέγεθος γροθιάς, κάποιοι μιλούν για λευκό ακίνητο φως, ενώ κάποιοι άλλοι για γαλάζιο ή κόκκινο που κινείται με σταθερή ταχύτητα πάνω από τα πουρνάρια, σε ύψος 1,5-2 μέτρα από το έδαφος, και καταλήγει έξω από μια σπηλιά όπου παραμένει για αρκετή ώρα σταθερό και ορατό από το δρόμο.
Μερικοί από τους ντόπιους οδηγούς μας πιστεύουν ακράδαντα πως πρόκειται για κακιά φωτεινή οντότητα και έχουν έρθει προετοιμασμένοι για όλα. Φυλαχτά, σταυροί, σφαίρες και κομποσκοίνια έχουν επιστρατευτεί για παν ενδεχόμενο. Αρκετοί δεν θέλουν να φωτογραφηθούν, γιατί η κοινωνία της Αμφισσας είναι κλειστή και φοβούνται πως κινδυνεύουν να παρεξηγηθούν. «Είμαστε χρόνια κυνηγοί και τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν το είδαν φοβήθηκαν και άρχισαν να κάνουν επικλήσεις γιατί τους πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο και να ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Ισως είναι κάτι κακό που για κάποιο λόγο ξύπνησε, ενεργοποιήθηκε και δεν είναι τόσο φιλικό. Οταν πάμε, θα μιλάμε χαμηλόφωνα και θα έχουμε όλα τα φώτα κλειστά».
Λίγα λεπτά πριν από τις 11.00 ξεκινάμε. Η αυτοκινητοπομπή διασχίζει το στενό δρόμο και φτάνει στο σημείο. Παρκάρουμε τα αυτοκίνητα και με το βλέμμα στραμμένο στο βουνό περιμένουμε καρτερικά να εμφανιστεί το φως. Ομως το μοναδικό φως που υπάρχει είναι αυτό των αναρίθμητων αστεριών που μας κρατάνε παρέα. Ενα αγροτικό αυτοκίνητο περνάει τυχαία από μπροστά μας, σταματάει και μας ρωτάει αν έχουμε έρθει για το φως. «Ούτε εγώ το πίστευα, αλλά το είδα με τη γυναίκα μου πριν από πέντε μέρες» μας λέει ο οδηγός και φεύγει προς τη Βίνιανη. Η ώρα περνάει, η αγωνία κορυφώνεται, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν σταθήκαμε τυχεροί. Απόψε το φως δεν εμφανίστηκε.
«Οι φωτεινές οντότητες είναι νεκροί άνθρωποι»

Ο κ. Γιώργος Πάλμος είναι ειδικός ερευνητής και αρχηγός αποστολών του Ινστιτούτου Αρχαιολογικών και Επιστημονικών Ερευνών ASANA. Δηλώνει πως έχει ξαναδεί «φωτεινή οντότητα» και μας λέει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια φωτεινή οντότητα, είναι όμως η πρώτη φορά που υπάρχουν εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες, αφού όλη η περιοχή ξέρει για τα φώτα. Αυτά τα φώτα υπάρχουν στην περιοχή εδώ και εκατοντάδες χρόνια και πριν τα δουν οι νέοι είχαν ακούσει ιστορίες από τους παλαιότερους. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές φωτεινές οντότητες, αφού έχουν δει ακόμα και τρεις μαζί. Ομως η συγκεκριμένη για την οποία γίνεται τόσος λόγος αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια τέτοια φωτεινή οντότητα ακολουθεί συγκεκριμένη διαδρομή και μένει σταθερή σε ένα σημείο. Ισως κάτι θέλει να μας πει, ίσως θέλει να επικοινωνήσει».

Ο κ. Πάλμος δεν διστάζει να μας πει πως πιστεύει ότι οι «φωτεινές οντότητες» είναι νεκροί άνθρωποι και «κατά πάσα πιθανότητα άγιοι που ακόμη και μετά το θάνατό τους κυκλοφορούν επειδή έχουν πολλή ενέργεια. Αλλωστε, εμείς οι Ελληνες είμαστε λαός υψηλής ενέργειας. Το ενεργειακό υπόβαθρο εξαφανίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό σαράντα μέρες μετά το θάνατο. Σε ορισμένους, όμως, μένει και μετά τις σαράντα μέρες. Αυτοί μπορούν να κινούνται είτε ως φαντάσματα είτε ως φωτεινές οντότητες, φαινόμενο που είναι συχνό σε περιοχές όπως η Τήνος, η Σπερχειάδα και η Παρνασσίδα. Ειδικά στις δύο τελευταίες περπατάς το βράδυ και βλέπεις πιο πολλές φωτεινές οντότητες παρά ζωντανούς».
Σχετικά με το φως που εμφανίζεται στον επαρχιακό δρόμο Αμφισσας - Βίνιανης ο κ. Πάλμος μας λέει πως προσπάθησε να δώσει μια επιστημονική ερμηνεία, όπως το ενδεχόμενο ύπαρξης φωτοπαθούς επιφάνειας που φορτίζει με το φως του Ηλιου και εκπέμπει τη νύχτα, ή την ύπαρξη μικρού ηλιακού συλλέκτη, αλλά απέκλεισε και τις δύο περιπτώσεις αφενός επειδή το φως κινείται, αφετέρου επειδή η έντασή του αυξομειώνεται, κάτι που δεν συμβαίνει με τις σταθερές πηγές ηλεκτρικού φωτός.

ESPRESSORelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...