Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΣΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ MOTHMAN ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


Ο Αυτοπτης μαρτηρας και παραληγον θυμα μιας αλλοκοσμικης επιθεσης ειναι κατοικος Νεαπολης θεσσαλονικης και μου αφηγηθηκε τα παρακατω...
Ηταν βραδυνη ωρα φετος το καλοκαιρι και κατεβηκα να πεταξω τα σκουπιδια .Κρατουσα στα χερια μου 2 γεματες μαυρες σακουλες σκουπιδιων και ενω κατευθηνωμουνα στον καδο απεναντι ,κατι με τραβηξε να κοιταξω προς την  ταρατσα μιας απεναντι οικοδομης που βρισκεται επι της οδου ανατολικης ρωμυλιας .Στο περιβαλλον υπηρχε μια παραξενη ησυχια και το βλεμα μου  καρφωθηκε στα καγκελα μιας απεναντι πολυκατοικιας .Ισως γιατι διεκρινα καποια σκοτεινη παρουσια που εμοιαζε σαν γιγαντιαια νυχτεριδα .Εστιασα ακινητος γιατι φενωταν να ακουμπα πανω στο περβαζι του κικλιδωματος της ταρατσας.Μια τεραστια φιγουρα σαν μια μεγαλη σκια .Εμεινα ακινητος γιατι παρατηρουσα κατι το οποιο μου φαινοτανε παραξενο ,αφου φανταστητε οτι στα χερια μου κρατουσα τις σακουλες με τα σκουπιδια και δεν κουνιωμουνα να τις πεταξω στον καδο.Τοτε συνεβη, ενα πλασμα αθρωποειδη με μεγαλα μαυρα φτερα και κοκκινα σαν φωτια ματια βρισκοταν στο σημειο που πριν φανταζε σαν μεγαλη σκια .Η αποσταση ηταν τοση οση ειναι μεταξυ τοθυ δρομου και μιας 4οροφης οικοδομης και μερικες δεκαδες μετρα αποσταση απο το σημειο που βρισκομουν.
Το πλασμα καταλαβα οτι καταλαβε οτι το ειδα και με γυρισμενο το κεφαλι του προς εμενα αλλα με κλειστα τα φτερα με παρατηρουσε και αυτο .Παγωσα....ξαφνικα ανοιγη τα φτερα του κανωντας ενα κυκλο πανω απο την πολυκατοικια σαν να πηρε υψος και με φανερα επιθετικη σταση κατευθηνθηκε στην πλευρα του δρομου που βρισκομουνα.Με επιασε πανικος και δεν εβγαζα λεξη .Ασυναισθητα εκανα μια κινηση συκονωντας τα χερια μου μπροστα μου κρατωντας τις γεματες σακουλες σαν ασπιδα καθως αυτο το τερας χυμηξε επανω μου .Ενιωσα 2 χτυπηματα παρα πολλυ δυνατα και καταλαβα οτι οι σακουλες ειχαν γινει κοματια απο τα νυχια των ποδιων αυτου του τρομερου τερατος .Τα ματια του ηταν οτι πιο κοκκινο εχω δει ποτε μου .Με τα χερια συνεχεια σηκωμενα και οτι ειχε απομεινη απο τις σακουλες συνεχιζα να προσπαθω να αμυνθω.Το μαυρο αυτο φτερωτο πραγμα ξαφνικα εκανε πισω καθως ενα αυτοκινητο περνουσε απο τον δρομο και φωτιζε την οδο.
Εμεινα σοκαρισμενος ,δεν θυμαμαι πως μπορεσα να παω σπιτη μου ηταν ενας εφιαλτης αυτο που εζησα .Σας στελνω αυτην την ιστορια γιατι ισως καποιος αλλος σαν και εμενα να εχει καποιο παρομοιο περιστατικο και βρεθη τελικα καποια εξηγηση....



Σημ.e-files (To περιστατικο συνεβη και για ευνοητους λογους δεν δημοσιευουμε το ονομα του θυματος ,ελπιζουμε να υπαρξη και καποια ακομα αναφωρα απο την Θεσσαλονικη η αλλη περιοχη ωστε να μπορεσουμε να σχηματισουμε καποια εντυπωση για το αληθινο του γεγονοτως.)

Παντος ενημερωτικα λιγα λογια για το τι ειναι ο mothman δινουμε παρακατω...Περιμενουμε και αλλα στοιχεια το θεμα ειναι υπο ερευνα....



O "Mothman" , σύμφωνα με το θρύλο, είναι ίσως ένα από τα πιο παράξενα "πλάσματα" που γνώρισε ποτέ η Αμερικανική ήπειρος. Κόκκινα μάτια, ψηλότερο από τον άνθρωπο, μεγάλα φτερά σαν της πεταλούδας, εκπληκτική ομοιότητα με την κουκουβάγια.

Πρώτη αναφορά για τον Mothman γίνεται στην εφημερίδα "New York Sun" στις 18 του Σεπτέμβρη του 1877, όπου γίνεται λόγος για ένα περίεργο πλάσμα με ανθρώπινη υπόσταση αλλά με φτερά ...νυχτερίδας. Οι εμφανίσεις του συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, μέχρι και το 1880.







Το 1966, το πλάσμα αυτό φέρεται να έχει σκορπίσει κυριολεκτικά τον τρόμο στους κατοίκους του Πορτ Πλέζαντ, στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η πρώτη του αυτή επανεμφάνιση μετά από έναν περίπου αιώνα απουσίας έγινε τη νύχτα της 15ης του Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο με ΤΝΤ. Τη νύχτα εκείνη λοιπόν, ένα ζευγάρι, οι Scarberry και Mallette, αντιλήφθηκαν ένα "δημιούργημα" που ξέφευγε από ο,τιδήποτε είχαν δει ή φανταστεί ως τότε. Όταν εκείνο κινήθηκε προς την πόρτα του εργοστασίου, το ζεύγος πανικοβλήθηκε και έτρεξαν στο αυτοκίνητό τους να σωθούν. Λίγο αργότερα, αντελήφθησαν το ίδιο πλάσμα σε έναν λοφίσκο κοντά στο δρόμο. Το πλάσμα αυτό με την ανθρώπινη υπόσταση έτρεχε πίσω από το αυτοκίνητό τους. "Είχε ανθρώπινη μορφή, γκρίζο χρώμα, φτερά νυχτερίδας με ένα άνοιγμα 3 μέτρων και κόκκινα λαμπερά μάτια στο ύψος της πλάτης". Σύμφωνα πάλι με τις μαρτυρίες τους, έβγαζε κραυγές νυχτερίδας, τους ακολούθησε για αρκετή ώρα, παρά τις προσπάθειες του Roger Scarberry να το αποφύγει οδηγώντας με πάνω από 160 χιλιόμετρα/ώρα. "Διατηρούσε την ίδια ταχύτητα με εμάς", είπε ένα από τους δυο μάρτυρες. Στη συνέχεια, το ζεύγος έτρεξε στο σερίφη για να καταγγείλει το γεγονός... Πολλοί άλλοι άνθρωποι της περιοχής είδαν το Mothman στη συνέχεια, και μέχρι το Δεκέμβριο η αστυνομία ελάμβανε συνεχώς κλήσεις για παρόμοια περιστατικά και παρέμενε διαρκώς σε κατάσταση συναγερμού.


Την ίδια νύχτα που συνέβη το άνωθεν περιστατικό, ένας άλλος άνθρωπος είχε να κάνει με τον άνθρωπο-πεταλούδα. Σε μια απόσταση 135 χιλιομέτρων μακριά από το Πορτ Πλέζαντ όπου λαχτάρησε το ζεύγος, συγκεκριμένα στα περίχωρα του Σάλεμ, ένα άνδρας έβλεπε τηλεόραση όταν η οθόνη έγινε χωρίς λόγο απότομα μαύρη, ενώ ταυτόχρονα ακούστηκε ένας οξύς ήχος σαν μακρόσυρτο παραπονιάρικο σφύριγμα. Ο σκύλος του σπιτιού άρχισε να γαυγίζει σαν τρελός. Το σφύριγμα συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο Partridge, ο εν λόγω άνδρας, έσβησε τελείως την τηλεόραση. Βγαίνοντας έξω είδε το σκύλο του να κοιτάζει προς την κατεύθυνση της σιταποθήκης, 150 μέτρα πέρα από το σπίτι. Στρέφοντας το φως ενός δυνατού φακού προς τα εκεί είδε "δυο στρογγυλούς κύκλους ή μάτια, που έμοιαζαν με φανούς ποδηλάτου. Κινούνταν συνεχώς και σίγουρα δεν ήταν μάτια ζώου". Το σκυλί έτρεξε προς τα εκεί. Ο Partridge το φώναξε πίσω, αλλά μάταια. Μπήκε στο σπίτι να πάρει την καραμπίνα του αλλά ήταν τόσο επηρεασμένος από τα "μάτια" που είχε δει, που σκέφτηκε πως θα ήταν πιο σοφό να μείνει στο εσωτερικό του σπιτιού. Κράτησε το όπλο στα χέρια του όλη τη νύχτα. Το πρωί ο σκύλος δεν είχε ακόμα επιστρέψει.

Δυο μέρες μετά, ο Partridge διάβασε την αναφορά που είχε κάνει το ζευγάρι που είδε το "πλάσμα". Μέσα σ΄ αυτή γινόταν λόγος για ένα σώμα σκύλου στην άκρη του δρόμου, και λίγη ώρα αργότερα, όταν έφευγαν άρον-άρον από την περιοχή, το σώμα του σκύλου έλειπε. Ο Partridge έκανε αυθόρμητα το συσχετισμό ανάμεσα στο σώμα αυτό και την εξαφάνιση του σκύλου του. Ποτέ δεν ξαναβρήκε το ζώο του.

Στις 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια συνέντευξη Τύπου στο χώρο του δικαστηρίου της επαρχίας και το ζεύγος που είχε γίνει μάρτυρας της εμφάνισης του "πλάσματος" κοντά στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο επανέλαβε την ιστορία του. Ο βουλευτής Halstead που είχε γνωρίσει ήδη το ζεύγος, πήρε πολύ στα σοβαρά την περιγραφή τους. Κάποιοι ερευνητές δήλωσαν πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να αμφιβάλει κανείς για την αλήθεια των όσων εξιστόρησαν. Πολλοί δημοσιογράφοι που παρέστη στη συνέντευξη έκαναν την ιστορία ακόμα πιο τρανταχτή, σε σημείο που ο Mothman έγινε ένα είδος θρύλου.

Ένα άλλο εξίσου περίεργο γεγονός ήταν το ότι όταν ο βοηθός του σερίφη ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση πήγε στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο μετά την κατάθεση του ζεύγους, διαπίστωσε έκπληκτος παρεμβολές στα κύματα του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου του. Όπως κατέθεσε κι αυτός στη συνέχεια, ο ήχος της παρεμβολής ήταν πολύ ισχυρός και έμοιαζε με τον ήχο που κάνει μια κασέτα όταν την περνάμε στα γρήγορα. Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που χρειάστηκε να κλείσει το ραδιόφωνο.

Από τότε και μέχρι το Νοέμβριο του 1967, υπήρξαν πολλές αναφορές από άτομα που ισχυρίζονταν ότι είδαν τον άνθρωπο-κουκουβάγια. Σε μια από αυτές, περιγράφουν το πλάσμα σαν κάτι που σηκώθηκε αργά από το έδαφος: "ένα μεγάλο γκρίζο πράγμα, πιο ψηλό και από τον άνθρωπο, που δεν είχε κεφάλι, είχε όμως δυο μεγάλους κόκκινους κύκλους ψηλά στο στήθος".
Τουλάχιστον εκατό άτομα είδαν το πλάσμα και, από το σύνολο των μαρτυριών τους, εξήχθη η ακόλουθη γενική περιγραφή του: ύψος μεταξύ 1, 5 και 2,10 μέτρων, φαρδύτερο από άνθρωπο, περπατά με δυσκολία με πόδια σαν κι αυτά που έχουν οι άνθρωποι, και σέρνοντάς τα. Βγάζει έναν ήχο σαν τσίριγμα. Τ μάτια του βρίσκονται στην κορυφή της πλάτης. α φτερά του είναι όμοια με εκείνα της νυχτερίδας, αλλά δεν τα χτυπά όταν πετάει. Όταν απογειώνεται ανεβαίνει ευθύς κατά πάνω, όπως ένα ελικόπτερο. Το χρώμα του είναι γκρι ή μαύρο. Δυο μάρτυρες δήλωσαν ότι είχαν ακούσει κάτι σαν "μηχανικό βουητό" τη στιγμή που πετούσε από πάνω τους.

Για έναν περίπου χρόνο, τα περίεργα γεγονότα διαδέχονταν το ένα το άλλο στην περιοχή. Επιστήμονες, ερευνητές, κυνηγοί φαντασμάτων συρρέουν κατά δεκάδες, ο πιο διάσημος από αυτούς είναι ο John Keel, δημοσιογράφος-συγγραφέας που έγινε κατά κάποιο τρόπο ο κύριος χρονικογράφος της υπόθεσης Mothman.
Η έλευση του Mothman δεν ήταν όπως φαίνεται ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που θα προειδοποιούσε κάποιους ανθρώπους για ένα τραγικό γεγονός που βρισκόταν στα σκαριά. Γίνεται λόγος για την κατάρρευση μιας μεγάλης γέφυρας που προκάλεσε το θάνατο 77 αθώων ανθρώπων μέσα σε μια νύχτα. Εκείνες τις τραγικές στιγμές πολλοί άνθρωποι φέρονται να είδαν δυο φωτεινά κόκκινα σημάδια στο νυχτερινό ουρανό. Μετά από αυτό, κανείς δεν είναι σίγουρος να ξαναείδε τον Mothman.


Ποιος ήταν λοιπόν ο Mothman και ποια η σχέση του με το τραγικό περιστατικό; Ό,τι και να ήταν το πλάσμα, όλα συγκλίνουν στο ότι δεν είχε σχέση με κάποια απάτη. Υπήρχαν πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες που είχαν δει το ίδιο πράγμα. Προτάθηκε σαν εξήγηση ότι το πλάσμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν πελαργό, που είχε κατά πάσα πιθανότητα μεταναστεύσει νότια του Καναδά. Όπως και να' χε, ήταν μια κάποια εξήγηση, αν και οι μάρτυρες την απομάκρυναν αμέσως ακόμα και σαν πιθανότητα αφού εκείνο που είχαν δει δεν είχε τίποτα πάνω του από πελαργό.
Ελλείψει λογικής εξήγησης, η υπόθεση Mothman παραμένει ένα μυστήριο. Το όλο θέμα βρίθει εντυπωσιακών ιστοριών, αλλά εκείνο που το κάνει μοναδικό είναι οι μαρτυρίες πλήθους ανθρώπων, ατόμων που χαρακτηρίσθηκαν άξιοι εμπιστοσύνης, ακόμα και δικαστικών λειτουργών αλλά και αστυνομικών της περιοχής.





 

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΙΣΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ http://afipnisoy.blogspot.com/2012/09/blog-post_971.html

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ...


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ / ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΑΦΗ 1 ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ / ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ


ΑΡΘΡΑ / ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΙ ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ,ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ...


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΘΕΑΣΗ ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΕΣΕ ΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΗΣΑΥΡΟ ΑΞΙΑΣ 50.000.000.000 ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ...

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / 3 ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΨΕΚΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΘΕΑΘΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΝΕΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΧΑΡΤΗ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Πριν λίγο: Ροδίτης είδε UFO ;

undefined
Κυκλοφορεί εδώ και ώρα στο facebook από like σε like και συγκεντρώνει σχόλια.
Δείτε το επίμαχο post και και την εικόνα σε μεγέθυνση...


ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΩΣ στον ουρανό στη θάλασσα στο Χαράκι, που θέλω να δω αν το είδε και κάποιος άλλος ....
Συνέβη περίπου πριν μια ώρα στο Χαράκι.
«Μιλούσα στο τηλέφωνο και ρίχνοντας μια ματιά προς τη θάλασσα βλέπω στον ουρανό να κατευθύνετε από την πλευρά της Λίνδου προς το κόλπο στο Χαρακι, και σε σχετικά χαμηλό ύψος ένα φως. Αρχικά υπέθεσα πως ήταν οι προβολείς από κάποιο μικρό αεροπλάνο της αεροπλοΐας, που κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο. Με παραξενεύει, γιατί κανένα αεροπλάνο δεν πετάει ποτέ τόσο χαμηλά από αυτή τη κατεύθυνση και μάλιστα με τα φώτα προσγείωσης αναμμένα. Και περισσότερο όταν συνειδητοποιώ πως το φως ήταν κόκκινο όπως το φως της φλόγας. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω το φως να συνεχίζει να έρχεται για ακόμα ένα λεπτό και στη συνέχεια αυτό να έχει ήδη χωρισθεί σε δυο διαφορετικά, που συνεχίζουν την πορεία τους προς την κατεύθυνση της Άγιας Αγαθης. Ξαφνικά το ένα από τα δυο αρχίζει να σβήνει και να κατεβαίνει (πέφτει?) προς τη Θάλασσα. Μέχρι που το φως του χάνεται. Το άλλο συνεχίζει να παραμένει στον ουρανό για 2-3 λεπτά ακόμη, έτσι φωτεινό όπως στην αρχή και στη συνέχεια αρχίζει και αυτό να σβήνει και να χάνεται. Προβληματίζομαι αν θα μπορούσα να τα φωτογραφίσω, σε μια στιγμή το προσπαθώ και το αποτέλεσμα είναι αυτό που με λίγη προσπάθεια μπορείτε να δείτε μέσα από το μαύρο της φωτογραφίας Επάνω δεξιά είναι το φως από το φεγγάρι, και αριστερά οι κουκκίδες είναι τα δυο κόκκινα φώτα.»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

undefined

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ...)


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ (Το συγκεκριμένο αναγνωριστικό σκάφος της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας του Φωτός το παρατηρήσαμε πάνω από την Αθήνα στις 23/9/2012 στις 5 το πρωί. Την επόμενη νύχτα είδαμε άλλα 3 τουλάχιστον από τα οποία τα δύο με γυμνά μάτια έμοιαζαν με ''περίεργα'' άστρα ενώ το τρίτο ήταν πιό χαμηλά και μπορούσαμε να δούμε τις αλλαγές στο σχήμα και στα χρώματα με γυμνό μάτι.)

ΠΗΓΗ https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=seZgufjQsOk

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ , Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
Το Σίτι του Λονδίνου (αγγλ.: City of London) είναι περιοχή του κεντρικού Λονδίνου, πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μολονότι στο Μεσαίωνα συνιστούσε ολόκληρο σχεδόν το Λονδίνο στις μέρες μας αποτελεί μέρος μόνον της Μητρόπολης.


O θυρεός του Σίτι του Λονδίνου.
Εἰκόνα
Ο Οργανισμός του Σίτι του Λονδίνου απολαμβάνει τη διάκριση πλήρους οικόσημου, με ασπίδα, έμβλημα, υποστηρικτές και ρητό. Η ασπίδα απαρτίζεται από κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο με ένα όρθιο ξίφος στο πρώτο τεταρτημόριο, το έμβλημα από στεφανωμένο κράνος Ιππότη με δύο λοφία εκατέρωθεν και πάνω του το αριστερό φτερό ενός δράκοντα βαμμένο με κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο, ενώ οι υποστηρικτές είναι δράκοντες των οποίων τα πλήρως εμφανή φτερά είναι και αυτά βαμμένα με κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο.Τα θέματα που απεικονίζει ο θυρεός είναι η μάχη του Προστάτη της ΑγγλίαςΑγίου Γεωργίου με το δράκο, του Προστάτη του Λονδίνου Απόστολου Παύλου και του ακρογωνιαίου αξιώματος του Λόρδου Δημάρχου.
Το ρητό, το οποίο απεικονίζεται μέσα σε κορδέλα κάτω από την ασπίδα στα Λατινικά, "Domine dirige nos" και μεταφράζεται, "Κύριε, δείξε μου το δρόμο", καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1633.[13]
O θυρεός περιγράφεται στο μητρώο του Εραλδικού Κολλεγίου ως καταγεγραμένος από την αρχαιότητα. Ήταν ήδη σε χρήση, με το μοτίβο του λίγο διαφορετικό, το 1381. Έκτοτε έχει αλλάξει λεπτομέρειες μερικές φορές.
Ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου και το ξίφος του Απόστολου Παύλου συνιστούν τη σημαία του Οργανισμού.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Το παράδοξο με το Λονδίνο είναι ότι ενώ θεωρητικά , τιμά τον ΄Αγιο Γεώργιο το δρακοκτόνο, ως προστάτη της πόλης, το ΣΙΤΥ είναι γεμάτο απεικονίσεις δράκων σε όλα τα κτίρια , άνευ της παρουσίας του Αγίου Γεωργίου .Τυχαίο;
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Δράκος κεφάλι, Holborn οδογέφυρα, City του Λονδίνου
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Εἰκόνα
DOMINE DIRIGE NOS, δηλαδή, κύριε , οδήγησέ μας,Το ερώτημα βέβαια είναι , ποιόν κύριο εννοούν.
Εἰκόνα
St Mary-le-Bow εκκλησία, Cheapsid
Εἰκόνα
Εἰκόνα
Σε ένα αγγλικό μπλόγκ που ΄λέγεται Bad witch’s blog αναγράφεται μεταξύ άλλων
" Ο ΄Αγιος Γεώργιος και άλλοι χριστιανοί ιππότες ίσως να νόμιζαν, ότι σκότωσαν τους τελευταίους δράκους πιστεύοντας ότι είναι σύμβολα του κακού, αλλά οι δράκοι δεν ήταν κακοί και δεν δεν πέθαναν, απλώς κρύφτηκαν.΄Ο,τι χρειαζόταν ήταν λίγη φαντασία , για να τους φέρεις πίσω. Τώρα οι δράκοι του Λονδίνου είναι οι προστάτες και φίλοι μας,που ζουν ανάμεσά μας και μας παρακολουθούν.Οι δράκοι έχουν πολύ καλή φήμη ότι φυλάττουν θησαυρούς ,και είναι κατάλληλοι επομένως να φρουρούν με ασφάλεια το σύχρονο οικονομικό κέντρο της Αγγλίας, και τους αρχαίους θησαυρούς των κοσμημάτων του στέμματος στον Πύργο του Λονδίνου. Και υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι δράκοι του Λονδίνου στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ παλαιοί, είναι οι λευκοί δράκοι των παγανιστών Αγγλοσαξώνων προγόνων μας.Κοιμήθηκαν βαθιά για αιώνες. Μετά, όταν ήρθε ο καιρός, άρχισαν να γυρίζουν στο σωστό μέρος, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας εμπνέοντας καλλιτέχνες και γλύπτες να τους φέρουν πάλι στη ζωή με το θυρεό του Λονδίνου και τ΄αγάλματα των φυλάκων...

Μια και ο λόγος για το «Σίτι του Λονδίνου» (City of London) θα προσθέσω εδώ κάποια στοιχεία σχετικά.
Το «City of London» βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Λονδίνου και είναι μία ιδιωτική εταιρεία η οποία το 1694 επί βασιλείας του Ουϊλιαμ του 3ου της Αγγλίας έγινε κυρίαρχη πολιτεία όταν η τράπεζα της Αγγλίας ιδιωτικοποιήθηκε και παρεδώθει στους τραπεζίτες.
Το 1812 ο Nathan Rothschildν συνέτριψε το Αγγλικό Χρηματιστήριο και με διάφορες κομπίνες κατάφερε να αναλάβει την τράπεζα της Αγγλίας.
Σήμερα αυτή η «πόλη κράτος» εντός του Λονδίνου είναι το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο εξουσίας και το πλουσιότερο τετραγωνικό μίλι σε όλο τον κόσμο.
Εδώ στεγάζεται η ελεγχόμενη έκτοτε από τους Rofhschild τράπεζα της Αγγλίας, στεγάζετε επίσης, η Lloyds of London, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όλες οι Αγγλικές τράπεζες, γραφεία 385 ξένων τραπεζών συν γραφεία 70 Αμερικάνικων τραπεζών.
Σαν πόλη-κράτος που είναι , έχει τα δικά της δικαστήρια, τους δικούς της νόμους, την δική της σημαία και την δική της αστυνομία.
Δεν ανήκει στο ευρύτερο Λονδίνο ή την Αγγλία ή την Βρετανική κοινοπολιτεία και ως εκ τούτου δεν πληρώνει πουθενά φόρους .
Στο Σίτι βρίσκεται το «αρχηγείο» για τον παγκόσμιο αγγλικό ελευθεροτεκτονισμό.
Εδώ στεγάζεται και το «Στέμμα» (Crown) το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέει το όνομά του , δηλαδή καμία σχέση με την βασιλική οικογένεια ή την μοναρχία της Αγγλίας.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΜΠΟΥΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ-ΟΥΑΛΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Εἰκόνα

Το Μπουτάν βρίσκεται στα νότια του θιβετιανού οροπεδίου και αλλιώς λέγεται και «Νότια Κοιλάδα των Θαυματουργών Βοτάνων» ή, «Ιερή Κρυμμένη Γη». Πρωτεύουσα του είναι η Τιμπού.

Το Μπουτάν θεωρείται το τελευταίο βουδιστικό βασίλειο του κόσμου.

Πρόκειται για έναν τόπο ανέγγιχτο από το χρόνο, που παλεύει να διατηρήσει ανέπαφες τις παραδόσεις του. . Η χώρα βρίσκεται υπό την ηγεσία της δυναστείας των Βανγκτσούκ από το 1907 και διοικείται από κληρονομική μοναρχία.
Οι κάτοικοι του Μπουτάν ονομάζουνε βασίλειο του δράκου του κεραυνού τη χώρα τους.
Η πανάρχαια πολιτιστική κληρονομιά του Μπουτάν και τα μαγευτικά τοπία της χώρας την έχουν μετατρέψει σε ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο ωστόσο ο τουρισμός βρίσκεται υπό περιορισμό, οι επισκέπτες της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της βάσει ενός προγραμματισμένου σχεδιαγράμματος.

Το Ντρούκ τσεντέν (Το βασίλειο του δράκου του κεραυνού) είναι ο εθνικός ύμνος του Μπουτάν.
Στο βασιλειο του δράκου του κεραυνού
το στολισμένο με σανδαλόξυλο,
ο προστάτης που φυλάει
τις διδαχές του διαρχικού συστήματος,
αυτός, ο πολύτιμος και ένδοξος άρχοντας,
εξαπλώνει την κυριαρχία.
Ενώ το αναλλοίωτο Πρόσωπό του παραμένει
διαρκώς,
ενώ η διδαχή του Κυρίου, του Βούδα
ανθίζει,
ο ήλιος της ειρήνης και της ευτυχίας
ας λάμπει πάνω στους ανθρώπους!
Ο βασιλιάς και αρχηγός Κράτους του κράτους, Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, έχει προβεί στην θέσπιση αυστηρών κανονισμών για την διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς των ντόπιων πληθυσμών του κράτους.
Δείγμα αυτών των κανονισμών είναι και η παραδοσιακή φορεσιά της χώρας, η οποία αποτελεί υποχρεωτική ενδυμασία για όλους τους πολίτες της χώρας, ακόμη και για τους πρόσφατους μετανάστες από το Νεπάλ. Η νεπαλη-γλωσσική εκπαίδευση έχει περιοριστεί επίσης με τη δικαιολογία της εθνικής ενότητας.
Η εθνική σημαία του Μπουτάν είναι σε χρήση από το 19ο αιώνα και έλαβε τη σημερινή της μορφή το 1960. Αποτελείται από έναν λευκό δράκο, πάνω από ένα φόντο κίτρινο και πορτοκαλί.
Η σημαία χωρίζεται διαγώνια από την κάτω γωνία, δημιουργώντας δύο τρίγωνα. Το άνω τρίγωνο είναι κίτρινο και το κάτω είναι πορτοκαλί. Ο δράκος βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο, κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα δύο τρίγωνα.
Ο Δράκος της σημαίας, ο Druk ή Δράκος Κεραυνός, εκπροσωπεί την τοπική ονομασία της χώρας, στη θιβετιανή γλώσσα, που είναι «Γη του Δράκοντα». Στα νύχια του κρατάει κοσμήματα, σύμβολο πλούτου, ενώ το κίτρινο φόντο αποτελεί σύμβολο της κοσμικής μοναρχίας, με το πορτοκαλί χρώμα να συμβολίζει το βουδισμό.
Η σημαία είναι μία από τις ελάχιστες εθνικές σημαίες που έχει το πορτοκαλί ως βασικό χρώμα και η μόνη σημαία, μαζί με αυτήν της Ουαλίας, που απεικονίζει δράκοντα.
Εἰκόνα
Το έμβλημα του Μπουτάν με τους δύο δράκοντες
Η Druk ( Dzongkha : འབྲུག་? Wylie : «Brug), ή" δράκος του κεραυνού »του Μπουτάν , υπήρξε το εθνικό σύμβολο του Μπουτάν πολύ πριν από τη δημιουργία της κυβέρνησης το 1907. Από το δέκατο έβδομο αιώνα, του Μπουτάν η αυτο-ονομασία έχει Drukyul("Land of the Thunder Dragon"), ή Dru-gäkhap («Βασίλειο των Thunder Dragon"). Η Druk ε σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την κυρίαρχη Drukpa αίρεση του Βουδισμού . . Αυτή η αίρεση ιδρύθηκε στο δυτικό Θιβέτ από τον Drogon Tsangpa Gyare Γιέσε Ντόρτζε (1161-1211), ο οποίος μαζί με τους μαθητές του, είδε εννέα δράκους να βρυχώνται από τη γη και στον ουρανό, και στη συνέχεια έπεσαν σαν βροχή λουλουδιών παντού. Από το περιστατικό αυτό ονόμασαν Drukpa την αίρεση τους.

ΟΥΑΛΙΑ, το βασίλειο του κόκκινου δράκου
Η Ουαλία (Ουαλικά:Cymru, προφ. Κούμρι, Αγγλικά: Wales, προφ. Ουέιλς) είναι μια από τις τέσσερις χώρες που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας και συνορεύει ανατολικά με την Αγγλία, νότια με το Κανάλι του Μπρίστολ (Môr Hafren) και δυτικά και βόρεια με την Ιρλανδική Θάλασσα.

Η σημαία της Ουαλίας απεικονίζει έναν κόκκινο δράκο

Εἰκόνα
. Η ακριβής αντιπροσώπευση του δράκου δεν είναι τυποποιημένη και πολλές διαφορετικές ερμηνείες υπάρχουν.
Βασίζεται σε ένα παλιό βασιλικό διακριτικό που χρησιμοποιούσαν οι άγγλοι και βρετανοί μονάρχες από τη Δυναστεία Tudor: Ο ίδιος ο κόκκινος δράκος έχει συνδεθεί με την Ουαλία για αιώνες με βάση τα στοιχεία αυτά, η σημαία θεωρείται μερικές φορές ότι είναι η παλαιότερη εθνική σημαία ακόμα σε χρήση. Η προέλευση της υιοθέτησης του συμβόλου δράκων χάνεται στην ιστορία και τους μύθους..
Η παλαιότερη καταγραμμένη χρήση του δράκου για να συμβολίσει την Ουαλία είναι από την Historia Brittonum, γύρω 820, και υποτίθεται ότι χρησιμοποιείτο στα λάβαρα της μάχης από τον Αρθούρο και άλλους αρχαίους Κέλτες ηγέτες. . Πολλοί μύθοι συνδέονται με τον ουαλλέζικο δράκο. Ο διασημότερος είναι προφητεία Myrddin (ή Merlin) μιας μακροχρόνιας πάλης μεταξύ ενός κόκκινου δράκου και ενός άσπρου δράκου. Σύμφωνα με την προφητεία, ο άσπρος δράκος θα εξουσίαζε αρχικά αλλά τελικά ο κόκκινος δράκος θα κέρδιζε. Αυτή είναι η αλληγορία της ιστορικής εξέλιξης Ουαλλίας και Αγγλίας.
Κατά μία άποψη ο δράκος υιοθετήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και διαδόθηκε στους άλλους λαούς,ωστόσο κατά μία άλλη άποψη η χρήση του προυπήρχε.Οι Δάκες μαζί με τους Γέτες που αποτελούσαν τα βορειότερα θρακικά φύλα που ήταν εγκατεστημένα στις περιοχές πέραν του Ίστρου, ο οποίος σήμερα ονομάζεται Δούναβης.τον θεό τους Ζάλμοξη ή Γκεμπελεϊση σύμφωνα με κάποιους μαγικούς κανονισμούς, παρίσταναν όχι ως θεϊκή προσωπικότητα, αλλά ως ένα δράκο με κεφάλι λύκου, που υπηρετεί, και προστατεύει, και κάποτε εξεγείρεται, δίνοντας την μάχη του στα σύννεφα. Οι Δάκες έφτιαχναν αυτά τα είδωλα και τα λάτρευαν και έριχναν βέλη στον ουρανό όταν ξεσπούσε μια θύελλα. Αυτός ο δράκος υιοθετήθηκε σαν σύμβολο ενότητας στον ρωμαϊκό στρατό και λατρεύτηκε στην Ιταλία. Περί το 100 μ.χ. ο βασιλιάς των Δακών Δεκέβαλος για να αντιμετωπίσει τους Ρωμαίους, ήρθε σε επαφές με Πάρθους από τον Ευφράτη και τους Σαρμάτες, ίσως αυτή η επαφή ήταν η αιτία να υιοθετήσουν οι Πάρθοι και οι Σαρμάτες τον δράκο σαν έμβλημά τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...