Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΕΒΑΛΑΝ...ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ...


        (Ακομα μια σεληνιακη -συμβολικη παρασταση αυτην την φορα σε κεντρικο κτιριο του ΑΠΘ)
Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

Στους αρχαιους καιρους αλλά και σήμερα υπάρχει η αντιληψη ότι η Σεληνη επηρεαζει την γη με πολλους τρόπους.


Ισως πολλοί δεν γνωριζετε ότι όχι μονό επηρεαζει αλλά θα ελεγα ότι παιζει και καθοριστικο <<κακο>>ρολο στην εξελιξη του πλανητη μας.

Υπάρχει μια άποψη πως η Σεληνη είναι αυτό που θα μπορουσαμε να το αποκαλεσουμε ενεργειακο πλανητη βαμπιρ της γης.

Καθετι ζωντανο ,ελευθερωνει μια μορφή ενεργειας,αυτή η ενεργεια ελκεται προς την Σεληνη σαν από έναν τεραστιο ηλεκτρομαγνητη .

Πολλυ ανθρωποι θα έχετε παρατηρησει την αρνητικη επιδραση που έχει επανω σας στις περιοδους που το φεγγαρι τυνει να γεμισει.

Εκεινη η περιοδο είναι που ουσιαστικά εξασθενει των ανθρωπο ,και ομιλω μονό για των ανθρωπο,διοτι σε κάποια αλλά οντα η Σεληνη είναι θα ελεγα ευεργετικη .

Οι γυναικες όπου έχουν αιμοραγια-περιοδο μετρουν αν παρακολουθησετε τις ημέρες που σχετιζονται με τον Σεληνιακο κυκλο.

Μια ενδιαφερων <<συμπτωση>>είναι ότι ο κυκλος που ακολουθη η Σεληνη για την πληρη περιστροφη της γυρω από την Γη διαρκει περιπου 28 ημέρες,παρομοιως με το γυναικειο κυκλο.

Ο όρος μανια που έχει κοινη ριζα με την λέξη moon(φεγγαρι-Σεληνη) σχετιζεται με την ριζα men από αυτή προέρχεται το Ελληνικο μην-μηνας –και μηνη-Σεληνη.Ο Αγγλικος όρος LYNACY(παραφροσυνη ,τρελα)δηλωνη την κατωχη από το πνευμα της LUNA(Σεληνη).

Γνωριζετε ότι ο όρος Σεληνιασμενος περιγραφει αυτην την αποροφυση ενεργειας από τον ανθρωπο όπου των καθιστα ανικανω-τρελο;


Στην αρχαία Ελλάδα κατά των Ιπποκρατη ο Σεληνιασμος προκαλειται από ένα κακοποιο πνευμα που έχει σχεση με την Σεληνη .Αστραποπετρα (λιθος που επεσε από τον ουρανο με κεραυνο)ήταν η θεραπεια του…

Συνεχιζοντας για την αρχαιοτητα και κυριως ενοω την Ελλάδα θελω να προσθεσω ένα επιθετο στην συσχετιση των στοιχειων που παραθετω το επιθετο <<Σιληνος η Σιληνοι>>όπου είναι το άλλο όνομα των γνωστων μας <<Σατυρων>>.

Στα γραπτα μνημεια (φιλολογικες πηγες ) αναφερωνται τα ονοματα τους ως ταυτοσημα <<ΟΥΣ ΗΜΕΙΣ ΣΑΤΥΡΟΥς ΛΕΓΟΜΕΝ ,ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΙΛΗΝΟΥΣ ΕΚΑΛΟΥΝ>> =αυτούς που εμεις σήμερα ονομαζουμε Σατυρους οι αρχαιοι τους ελεγαν Σιληνους.

Ο Σιληνος κατά την παράδοση ήταν υιος του Πανος και μιας νυμφης αλλά κατά μια άλλη εκδοχη πιστευετο ότι ο Σιληνος δημιουργηθηκε από τις <<σταγονες του ακρωτηριασμενου ουρανου>>βλεπε Ελληνική μυθολογια…

Ο Σιληνος ήταν τερατομορφος η καλύτερα ζωομορφος με ουρα και μυτερα αυτια (σας θυμιζει τιποτα αυτό;)
 
*Σημ.Περί ανθρωπον με ουρα στο πρώτο βιβλίο μου E-FILES(Η Μαγεία της αναζήτησης στην Ελλάδα του παραφυσικού και μιας ιστορίας που δεν μαθαμε ποτέ στα σχολεία )Εκδόσεις ΟΙΩΝΟΣ Θεσσαλονικη 2004,γίνεται εκτενης αναφορά μαζί με φωτογραφικο υλικο για γενησεις παιδιων με ουρα ακόμα και σήμερα !.

Η Σεληνη φεναιται και φαινοταν παντα να παιζει τον ρολο του συμαχου σε όλα τα ανθρωποειδη που λυμαινονται τον πλανητη που επικοισανε πριν χιλιαδες χρόνια.


Ένας επιφανης επιστημονας της NASA ο δρ.Ντην Τσαπμαν και σε μια αναφορά του για την Σεληνη υποστιριζε ότι επανω στην επιφανεια της Γης υπυρχαν Σεληνιακοι βραχοι-πετρες πολύ πριν πανε να τους φερουν ως δειγματα πετρωματων οι αστροναυτες που πατησαν την Σεληνη.

Οι πετρες αυτές ονομαζονται Τηκτιτες και χαρακτιριζονται ως<<Μαυρες γυαλιστερες πετρες>>,που βρεθηκαν κατά κυριο λογο στην Αυστραλια και στην Νοτιανατολικη Ασια.

Κατά την δική μου εκτιμηση οι Σεληνιακες μαυρες πετρες είναι αποτελεσμα τεχνητης εμφυτευσης στον πλανητη μας ώστε να προκαλειτε με την τοποθετηση τους κάποιο ανοιγμα πυλων προσβασης,η ενεργοποιησης δυναμεων καποιων πλασματων από αλλοκοσμους η ακόμα να επηρεασει αρνητικα ειδικους τοπους και περιοχες προς ωφελος τους. .

Κάποια τέτοια μαυρη Σεληνιακη πετρα σήμερα λατρευεται από τους ισλαμιστες λατρεις τις Σεληνης και έχει την ονομασία (Κα’αμπα)και είναι κωνικη ,όπου την έχουν τοποθετηση σε ένα ειδικο τεμενος όπου κάθε χρόνο από ολο των κόσμο μαζευονται για να την λατρεψουν.

Στην λαογραφια είναι πολύ συνιθισμενη η φραση <<εριξε μαυρη πετρα πίσω του>>όπου για πολους ερευνητες εξηγηται με δυο διαφωρετικους τρόπους.Ο πρωτος δηλωνη ότι αυτός που εριξε μαυρη πετρα πίσω του,ξεχασε-θελει να ξεχασει-δεν θελει να θυμαται η επαθε σε εισαγωγικα <<αμνησια>>,δηλαδή εχασε την ιδιωτητα να<<θυμαται>>ακόμα και αγαπημενα προσωπα.Η δε δευτερη εξηγη την φραση <<εριξε μαυρη πετρα πίσω του >>σαν προσπάθεια κάποιος να καταραστει καποιον ώστε η μνημη ποτέ να μην τιμησει <<έναν ανθρωπο η μια περιοχή>>δηλαδή μια καταρα μια κακη ευχη μια προσευχη για εκδικησει και ατελειοτο μισος ειται όπως προανεφερα για καποιον ανθρωπο η για κάποια περιοχή-χωριο ακόμα και πατριδα.

Ένας παραξενος μυθος που αναφερει των πολεμο μεταξυ των αγγελων πριν την πτωση του Εωσφορου στην Γη ,αναφερει ότι ο εωσφορος ειχε ένα διαδυμα στο κεφαλι του συμβολο ισχυος όπου ήταν διακοσμημενο με ένα πετραδι ,ένας Σμαραγδινος πρασινος λιθος (οι πρασινοι λιθοι συμβολιζουν την νεοτητα και την αθανασια και το πράσινο σαν χρωμα αποτελεί το μυστικιστικο χρωμα), συνεχιζοντας ο θρυλος αναφερει κατά την συμπλοκη μεταξυ αυτού και του αρχαγγελου Μιχαηλ μια αποφασιστικη σπαθια από το ξιφος του αρχαγγελου αφαιρεσε την περιφημη πετρα που βρισκοταν στο κεφαλι του Εωσφορου με αποτελεσμα αυτή να πεση από τους ουρανους στην Γη όπου υπαρχουν πολλες θεωριες για το που κατεληξε…, Η αποκρυφη λογοτεχνια(αποκρυφισμος) αναφερει ότι η η πετρα διαμελιστικε σε πολλη μικροτερα κομματια και τα οποία όπου και αν επεσαν στην Γη δημιουργησαν πυλες σκοτεινες του αλλοκοσμου και από αυτές τις πυλες γεννηθηκαν τα γνωστα παιδια της νυχτας …(Βρυκολακες,Φαντασματα,Λυκανθρωποι,Δαιμονικα και κακοποια στοιχεια κ.α).η κατά μια άλλη εκδοχη η πετρα από το στεμα του Εωσφορου αγνωστο με ποιο τρόπο εφτασε να διακοσμη το περιβοητο δαχτυλιδι του Βασιλια Σολομωντα (950-910 π.χ) όπου όπως λεγεται αυτό ήταν που του εδινε την δυναμη να καλη αγγελους και δαιμονες να των υπηρετουν .(Βλεπε Διαθηκη του Σολομωντος 100-400 μ.χ).

Στην τριτη περίπτωση κατά την πτωση του πολυτιμου λιθου στην Γη ,μια θεωρια συνομοσιας θελει να καρφωθηκε στην θέση που είναι σήμερα νομίζω το τεμενος στην Μεκκα όπου από ολο τον κόσμο μαζευονται οι μουσουλμανοι να προσκηνησουν .

Σε αυτήν την εκδοχη τεινουν να συγκληνουν και οι παραπάνω εκδοχες καταληξης γιατι και η περιοχή εγινε κεντρο μιας από τις μεγαλυτερες μονοθεειστικες θρησκειες του κόσμου ,που ολος τυχαιος έχει παρά πολλά κοινα με την Ιουδαικη και Χριστιανικη θρησκεια(γεννηματα όλα της Ιουδαικης)και αλλά πολλά…!

Αλλά μηπως και στην πολη της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει η οδος της θρυλικης μαυρης πετρας όπου σε εκεινο το παραξενο στενακι της ανω πόλης δεν λεγεται ότι σε συγκεκριμενη ημερα και ωρα δεν ενεργοποιηται κάποια πυλη-περασμα για αλλου…

Ο γνωστος ερευνητης και Συγγραφεας εναλακτικων κοσμοθεωριων Παντελης Γιαννουλακης στο υπεροχο βιβλίο του Megapolisomancy τα Μυστηρια των πολεων ,Εκδόσεις Αρχετυπο ,στο πρώτο κεφαλαιο με τίτλο <<περα από τα βαθη της νυχτας >>όπου και αναφερει τον θρυλο (για πρώτη φωρα),που μαλον αυτός έχει επινοησει μέσα από παλαιοτερους θρυλους και στοιχεια που αυτός γνωριζει ,αναφερει την άποψη από κάποιο αποκομα …ότι το κυριος κοματι της πολυτιμης πετρας σωθηκε από αγγελους και είναι αυτή που μετουσιωθηκε στο μυθικο Γκρααλ (το Αγιο Δισκοποτητο),μια άλλη ονομασία που φαινεται να κολα στον συγκεκριμενο λιθο εκτός του Γρααλ είναι ο (Lapis Exilis)=λεπτος λιθος ο οποιος ειναι εκεινος που ξαναδινει την ζωη στο Φοινικα(μυθικο πουλι της μυθολογιας που ξαναγενιεται μεσα απο τις σταχτες του)και συνδεεται με το Δισκοποτηρο.Κατά την συμπλωκη λεγεται ότι ένα πολλυ μικρο κοματι επεσε στην Αβυσσο και πεφτωντας εκεί μετατραπηκε σε μαυρο λιθο (καταρα) όπως αναφερει, δημιουργωντας των υπογειο κόσμο της σκιας και του κατω κόσμου με όλους τους νυχτοβατες κατοικους του.

Στον αποκρυφω συμβολισμο ένας σπασμενος λιθος συμβολιζει το θανατο ,την διαλυση η το διαμελισμο κάτι που κολλαει με αυτό το καμματι του θρυλου.

Στην συνεχεια αυτός ο παραξενος άνθρωπος(Παντελης Γιαννουλακης) που είχα καποτε την χαρά να τον γνωρισω μας ταξιδευει στο βιβλίο του ΙΩΒ όπου ο γνωστος μυθος αναφερει το οραμα του Ιακωβ που ξαπλωσε σε μια πετρα - Βαιτυλος του Ιακωβ (Σημειωτεον ότι οι Βαιτυλοι αναφερωνται ως προφητικοι λιθοι και είναι γνωστοι ως <<ομιλουντες λιθοι>> από τους οποιους ερχεται η φωνη της θεοτητας η του χρησμου ,όπως ο ομφαλος των Δελφων!!

οι λιθοι αυτοί συνηθως πεφτουν από των ουρανο).

Σε αυτόν λοιπόν τον Βαιτυλο ο Ιακωβ οραματιστικε μια κλιμακα (σκαλα) όπου ανεβοκατεβαιναν αγγελοι από των ουρανο .Οι λιθοι και κυριος οι μαυρη λιθοι (μαυρη πετρα) σαν σύμβολισμος σε ολο των κόσμο έχουν πολλες ενοιες και τουςσυνανταμε μέσα στην μυθολογια των λαων σαν (Ο Μαυρος λιθος της Κυβελης – Μαυρους νεφριτες αλλά και σαν μαυρα μαργαριταρια όπου πολλες φωρες συμβολιζουν το κοσμικο αυγο ,η είναι ομφαλοι όπως προανεφερα πιο πανω).

Ένα είναι σιγουρο ότι οι σφαιρικοι λιθοι απεικονιζουν την Σεληνη .Διασημα ονοματα ειδικων λιθων που αναφερωνται συμβολικα σε αποκρυφα κειμενα είναι η (Prima Materia),πρώτη υλη των Αλχημιστων ,η Φιλοσοφικη λιθος κ.α.Συνεχιζωντας ο Συγγραφέας περιτεχνα αναφερει το καστρο του μονολιθου στην ροδο καθώς και την εξαφανιση καποιου μαυρου μονολιθου στην περιοχή του παλιου αρχαιολογικου μουσειου(Θεσσαλονικη) όπου αν το επισκεφτητε θα καταλαβετε την σχετικοτητα με τους εβραιους και καλύτερα την αιρεση των Ντονμε η Ντολμε του γνωστου Σαμπαται λεβι .

Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μιλαμε για ένα συμβολο της θεας του βουνου Κυβελης(Μαυρος λιθος) , η οποία παριστανεται σαν κωνικη πετρα. Συμπληρωματικα να αναφέρω για την ιστορια ότι Ντονμε η Ντολμε λεγανε τους αιρετικους εβραιους που εξισλαμιστικαν (για να γλιτοσουν το κεφαλι τους) όπου ένας εξ αυτων ήταν και ο ιδρυτης της συνχρωνης στρατοκρατικης Τουρκιας ο γνωστος Κεμαλ Αττατουρκ όπου και φερεται γεννηθεις εν θεσσαλονικη .

Επειδή όταν γραφεις ,θυμασαι ,θα ήθελα επάνω στο περιβοητο θρυλο της Μαυρης πετρας να βαλω και εγώ το λιθαρακι μου(την πετρουλα μου),λεγωντας ότι σε παλιους χαρτες της εποχης πριν τα ελευθερια της θεσσαλονικης από τους τουρκους ,δηλαδή σε οθωμανικους χαρτες που βρισκονται στην Δημοτικη Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης και εχω αντιγραφα, φαινεται καθαρα ότι η οδος Μαυρης πετρας υπήρχε από τοτε πρωτου καν η ριμοτομια δημιουργησει της διπλανες οδους.Αρα φιλε παντελη ειται το Συμπαν συνομοτισε η τα στοιχεια που ειχες για την περιοχή αποδειχθηκαν αληθηνα .

Συνεχιζοντας στο ιδιο θεμα της περιβοητης οδου μαυρης πετρας να ξανασυμπληρωσο ότι αν δεν σας βοηθησε η ωρα εμφανισης του φαινομενου που προτεινε ο Παντελης δηλαδή 12 τα μεσανυχτα με 12 και τεταρτο εγώ σας προτεινο μια πιο παραξενη ωρα …που όλα μπορούν να συμβουν …στις 11:11 ,και το μεσημερι και το βραδυ και συχρονιστιτε με …αλλους κοσμους.

Η πολλή επιτυχημενη ταινια (Επιστημονικης φαντασιας)του Αρθουρ κλαρ αναφερει στο<<οδυσσεια του διαστηματος >>για εναν λειο μαυρο μονολιθο(τον φρουρο)βασισμενο στην ομονυμη νουβελα όπου στο σεναριο κρυβονται πολλα κωδικα μυνηματα και α…τη συμπτωση μεσα απο μια σχετικη ερευνα ανακαλυψα οτι το πρακτορειο ειδησεων <<Ηνωμενος τυπος>>μετεδωσε στα 1973 οτι το ρωσικο διαστημοπλοιο Λουνοχοντ-2 ανακαλυψε στην περιοχη του Σεληνιακου ταυρου εναν παρομοιο μονολιθο με αυτον που<<φανταστηκε>>ο Κλαρκ ,και επειδη ολα αυτα που γραφωνται απο αιθαιροβαμονες σαν εμενα ειναι φαντασιες ,πηγαν μετεπειτα και οι φιλοι μας οι Αμερικανοι στο ιδιο σημειο με το κοσμοσκαφος Απολλων-17 ,κοιτα πλακα!

Τωρα γιατι τοποθετηθηκε η ημισελινος στην παραλια της θεσσαλονικης ;
 
Απαντω απλα και νομιζω ξεκαθαρα σε ενα μυνημα που τυχαια αναρτησα στο facebook πριν μερικες ημερες.
 
''Η θεσσαλονικη είναι ενας τοπος που το παρον με το παρελθων και το μελλον αυτης της πολης μπλεκεται σαν κουβαρι που το νημα του αγγιζει τα περισοτερα κοσμοιστορικα γεγονοτα της γηραιας ηπειρου και όχι μονο.


Στην Θαλασσα που περιτριγυριζει αυτην την ομορφη και συναμα καταραμενη πολη ,και θα αναφερω παρακατω για να ετοιολογισω την λεξη καταραμενη, επλευσαν ανθρωποι από το πιο συνθετο μωσαικο.

Βενετσιανοι,Εβραιοι,Αραβες,Οθωμανοι,ΒορειοΕυρωπαιοι και βαλκανιοι ,ταταροι και Μογγολοι ,Περσες και φυλα από την Ανατολη ,Σαρακηνοι και Ισπανοι ,Κινεζοι και Φραγκοι.

Ένα μωσαικο εθνοθρησκευτικο με ένα ματσο κουλτουρες με ότι αυτό συνεπαγεται ,Συγκρουσεις ,επιδρομες ,θρησκευτικα μανιφεστα ,πολιτικες ιντριγκες,επαναστασεις ,διχασμοι,και εγκυμονουντα κινηματα ,όλα δηλωσανε παρων στην πολη αυτή και πολλα από αυτά ξαναδεινουν το παρων τους.

Καποιοι βορειοι γειτονες που θελανε διεξοδο στο γαλανο του αιγαιου ,βαφτιζαν και βαφτιζουν την πολη σαν δικη τους χτιζοντας αμετρητα σεναρια συνομοσιας και παραχαρασωντας την ιστορια αυτου του τοπου. Αλλοι ηθελημενα και απροκαλυπτα την στοχοποιουν απλα σαν το ιδανικο τοπο για πατριδα τους γιατι καποτε ετειχε να φυλοξενοι καποια εθνικη τους μειωνοτητα .Οι ποιο εμφανταστοι βλεπουν καποια σχεση με γεωδετικα πλεγματα ,και ενεργειακες γραμμες της Γης που κανουν το τοπο αυτό να δικαιολογη όλα τα σεναρια και να δημιουργη ενεργειες.

Ισως αυτό να είναι ο κατευθηντηριος μοχλος δεκαδων μυστικων εταιριων και αδελφωτητων που βρισκονται με η χωρις την καλυψη οργανισμον η συλλογων και πολιτιστικων κεντρων η αλλων κεκρυμενων αποστολων.

Τουτη η γη στα εγκατα της ισως κρυβη αρχαια μυστικα καλα φυλαγμενα μεσα στα σπλαχνα της Μακεδονικης γης .

Στην περιπτωση που τοσες πολλες ενεργειες διοχετευονται σε μια περιοχη εχουμε το φαινομενο της υπερσυσορευσης αρνητικων και θετικων στοιχειων με αποτελεσμα εδώ τα αποτελεσματα αυτης της κοντρας να δημιουργουν αλυσιδωτες αντιδρασεις που με τ...ην μορφη παλιριακου κυματος να επηρεαζουν ένα τεραστιο κομματι αυτου του πλανητη .


Ο πληθυσμος που πηγαινοερχεται σε αυτην την πολη κουβαλωντας ο καθεις τον μικροκοσμο του κανει και εκανε τα χωματα της να φωρτιστουν τοσο ώστε να γινονται θα ελεγε κανεις παγκοσμια για να μην πω συμπαντικα.

Τωρα αν υποθετικα πουμε ότι εχουμε ένα συμπαν διπολικο αρνητικο-θετικο ,καλο-κακο,ασπρο-μαυρο όπως θελετε πειτε το ,φυσιολογικα η θεσσαλονικη μπαινει στις πρωτες θεσεις οπου γινονται οι τριβες αυτης της συμπαντικης πολικοτητας ,και αν θεωρητικα βαλουμε και το θεικο παραγωντα οποια η οποιες μορφες και να εχει φυσιολογικα και αυτό εδώ θα κοντραρετε.Δηλαδη καταληγωντας αυτή η πολη εχει αεναο πολεμο και ειρηνη,θανατο και ζωη,δημιουργια και αποσυνθεση ,γνωση και αντιγνωση,αληθεια και ψεμα,θρησκεια και αθρησκεια,πληροφωρηση και παραπληροφωρηση η αντιπληρωφορηση.

Για φανταστιτε λιγω διαβαζωντας αυτές τις γραμμες νιωθετε η αρχιζετε να νιωθετε κατι παραξενο να συμβαινει εσεις που την κατοικοιτε και αναλογιστητε το βαρος της ευθηνης των επιλογων που εχετε να κανετε;''

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ι.ΦΟΥΡΑΚΗΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΕ...

Μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών,
 ο συγγραφέας Γιάννης Φουράκης, σε κλινική της Κυψέλης όπου νοσηλευόταν.
Μαχητής και ονειροπόλος, πιστός και αφοσιωμένος στην αναζήτηση της αλήθειας,
ένας άνθρωπος με σοφία και γνώση που συχνά αδυνατούσα να αντιληφθώ σε όλο της το μεγαλείο
 οι φακελλοι εψιλον  παρουσιαζουν ενα αφιερωμα για την ζωη και το εργο του.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ




Γεννήθηκε τό 13937 ἅ.ἕ. Ἕ. ἤ 1937 μ.Χ. εἰς τό χωριό Δραπανιά Χανίων. Ἀφοῦ κατορθώνει νά τελειώσει τό Δημοτικό Σχολεῖο δίδει εἰσαγωγικᾶς ἐξετάσεις εἷς τό Γυμνάσιο Κισσάμου ἀλλά ἀποτυγχάνει. Μετά τήν ἀποτυχία του, νά εἰσαχθεῖ εἷς τό Γυμνάσιο, καί εἷς ἡλικίαν 13 ἐτῶν φεύγει ἀπό τό χωριό του καί καταλήγει εἷς τήν Ἀθήνα ὅπου πιάνει δουλειά σερβιτόρου εἷς καφενεῖον τῆς Πλάκας. Τό ἴδιο ὀργανώνεται εἷς τήν Νεολαία τοῦ κόμματος τῶν Φιλελευθέρων. Τό ἐπόμενο ἔτος διορίζεται εἰς τόν Ο.Τ.Ε. ὡς ὁδηγός ἀνελκυστῆρος. Μετά ἀπό 4 ἔτη τόν ἀπολύουν διά τήν κομματικήν τοῦ δράσιν. Ἅμα τήν ἀπόλυσίν του ἐπιστρέφει εἰς τό χωριό του καί ἀσχολεῖται μέ τό μικροεμπόριο.
Το ἴδιο ἔτος, τό 13955 ἅ.ἕ. Ἕ. ἤ 1955 μ.Χ., ἀρχίζει νά γράφει ἐπωνύμως ἐπιφυλλίδες καί ἄρθρα εἰς τήν Καθημερινή ἐφημερίδα Ἀθηνῶν «ΑΘΗΝΑΪΚΗ». Τό 13961 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐγγράφεται εἰς τήν Δημοσιογραφική Σχολή «ΟΜΗΡΟΣ». Διᾶ τήν ἐγγραφήν του εἰς αὐτήν ἀντί ἀπολυτήριο Γυμνασίου προσκομίζει τίς ἐπιφυλλίδες καί τά ἄρθρα, τίς ὁποῖες καί τά ὁποῖα εἶχε γράψει εἰς τίς ἀνωτέρω ἐφημερίδες. Τίς μέρες ὅπου δέν ἐργάζεται εἰς τό ταξί, παρακολουθεῖ, ὡς ἀκροατής, τίς παραδόσεις τῆς Φιλοσοφικῆς καί Νομικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.
Το μεθεπόμενο ἔτος προσλαμβάνεται Ἀνταποκριτής τοῦ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» καί τακτικός συνεργάτης (τῆς εἰδικῆς ἐκδόσεως, ὅπου ἔκανε τότε διά τήν Κρήτη) τοῦ «ΒΗΜΑΤΟΣ» τῶν Ἀθηνῶν. Τό 13963 ἅ.ἕ. Ἕ. προσλαμβάνεται εἰς τήν ἐπίσης Καθημερινή ἐφημερίδα τῶν Ἀθηνῶν «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Μετά ἀπό 4 μῆνες ἀποχωρεῖ ἀπ' αὐτήν καί ἐκδίδει τήν Μηνιαία Πολιτική Ἐπιθεώρησιν «ΚΑΜΠΑΝΑ». ΑΠΟ τό 13961-67 ἅ.ἕ. Ἕ. πρωταγωνιστεῖ εἰς ὅλας τάς συγκεντρώσεις καί κινητοποιήσεις τοῦ Κόμματος τῆς ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ καί τῆς Νεολαίας του (Ο.Ν.Ε.Κ. καί Ε.ΔΗ.Ν.). ΚΑΤΑ τήν διάρκεια τῆς Δικτατορίας δέν συμμετέχει εἰς καμιά «ἀντιστασιακή» ὀργάνωση. Δίχως νά εἶναι «ἀντιστασιακός», οὔτε νά τό παριστάνει μετά τήν πτώσιν τῆς Κυβερνήσεως τῶν Συνταγματαρχῶν, τελευταία τόν συνέλαβε πολλές φορές καί τόν φυλάκισε «προληπτικῶς». Τό καλοκαίρι τοῦ 13968 ἅ.ἕ. Ἕ. τόν συλλαμβάνει πάλι καί τόν παραπέμπει εἰς τό Στρατοδικεῖο καί καταδικάζεται, «δι' ἁπλή ἀπείθειαν εἰς διαταγή στρατιωτικῆς ἀρχῆς», εἰς ἕξι μῆνες φυλάκισιν, τήν ὁποίαν ἐξέτισε εἷς τίς φυλακές Ἀβέρωφ καί Αἰγήνης. Μετά τήν ἀποφυλάκισίν του ἐργάζεται πάλι ὡς Ταξιτζής καί ἀπό τό 13972 ἅ.ἕ. Ἕ. καί διά μία περίπου τριετία Ἀσφαλιστής εἰς τήν Ἀσφαλιστικήν Ἑταιρείαν «ΦΟΙΝΙΞ». ΜΕΤΑ τήν ἀποκαλουμένη μεταπολίτευσιν, τοῦ 13974 ἅ.ἕ. Ἕ. συνεργάσθηκε μέ πολλές ἀθηναϊκές καί κρητικές ἐφημερίδες καί μέ πολλά περιοδικά. Τόσο εἰς τίς πρῶτες, ὅσο καί εἰς τά δεύτερα ἔγραψε πολλά σημαντικά πολιτικοστρατιωτικά ἄρθρα. Τά πλεῖστα ἐξ αὐτῶν ἀναδημοσιεύθησαν αὐτούσια ἤ ἀποσπασματικᾶ εἰς πολλά ἀπό τά μεγαλύτερα καί ἐγκυρότερα ἔντυπα (ἐφημερίδες καί περιοδικά) τῆς Εὐρώπης καί Ἀμερικῆς. Τό 13977 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐξέδωσε τό πρῶτο τοῦ βιβλίο, τό: «ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ», τό ὁποῖο, ἕως τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε ἕνδεκα ἐπανεκδώσεις. Μετά ἀπό δυό ἔτη κυκλοφορεῖ το μέ τόν τίτλον: «ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» δίτομο ἔργο του, τό ὁποῖο, ἐῶς τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε ἕξ ἐπανεκδόσεις. Τά ἑπόμενα δυό ἔτη κυκλοφορεῖ το μέ τόν τίτλο: «Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ», τό ὁποῖο, ἐῶς τό 13998 ἅ.ἕ. Ἕ. ἐπραγματοποίησε πέντε ἐπανεκδώσεις. Τό 13989 ἅ.ἕ. Ἕ. κυκλοφορεῖ το: «ΤΑ (ΠΡΟ)ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ», τό ὁποῖο εἰς τά διαρρεύσαντα ἔκτοτε δέκα ἔτη πραγματοποιεῖ πέντε ἐπανεκδόσεις. Τό 13997 ἅ.ἕ. Ἕ. κυκλοφορεῖ τα μέ τούς τίτλους: «ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» καί «ΜΕΙΞΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΗΣΙΣ ΜΥ-ΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Τό 14000 ἅ.ἕ. Ἕ κυκλοφορει τό «ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΝ».





*Το βιογραφικο καθως και ορισμενες φωτογραφιες παρθηκαν απο την προσωπικη ιστοσελιδα του Συγγραφεα .www.fourakis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...